Naslovna  |  Projekti  |  ФЕЉТОН: Улога и значај локалне самоуправе у процесу европских интеграција (3.)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

28. 11. 2019.

ФЕЉТОН: Улога и значај локалне самоуправе у процесу европских интеграција (3.)

ПОГЛАВЉЕ 19 – социјална политика и запошљавање

 

У контектсту високе незапослености у већини земаља Европске уније (ЕУ), Бела књига о расту, конкурентности и запослености је 1993. године покренула дебате о економској ситуацији и стратегији запошљавања постављајући по први пут питање запошљавања на сам врх европске агенде. Новим поглављем о незапослености у Уговору из Амстердама 1997. постављени су темељи Европске стратегије запошљавања и сталног Савета за запошљавање који је овим уговором основан. Он има саветодавни статус са циљем да промовише координацију политика запошљавања у земљама чланицама и рада. Земље чланице су и даље самосталне и надлежне за политику запошљавања, али су се обавезале на координацију својих политика на нивоу Заједнице. Уговором су Савету Европске уније и Комисији поверени јача улога, нови задаци и инструменти. Такође, ојачана је и улога Европског парламента у поступцима доношења одлука.

Питање запошљавања и улоге јединица локалних самоуправа у креирању иновативних модела за запошљавање такође је изузетно важно имати у виду и кроз предприступне преговоре. Висок ниво незапослености, нарочито младе популације, приметан је у Србији, али и на нивоу ЕУ. Због тога је овом питању дат приоритет кроз Стратегију Европа 2020. Србија од децембра 2015. године почиње са имплементацијом Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике преко кога ће се успоставити механизам за дијалог о приоритетима у областима социјалне политике и запошљавања структуриран по моделу Стратегије Европа 2020.

Незапосленост је велики изазов за локалне власти. Градови и општине су под утицајем економске кризе,а затварањем фабрика велики део популације остаје без посла. Недостатак пракси и могућности за прво запослење ускраћује младима улазак у свет рада, а на тај начин локална економија губи. Локалне иницијативе не могу бити замена за свеобухватне политике на националном и европском нивоу. Међутим, како је њихова улога предвиђена великим бројем стратешких докумената оне могу дати важан допринос у унапређењу ситуације у области запошљавања.Одржив пад незапослености може се постићи само креирањем великог броја нових радних места. Из тог разлога подршка предузетничким активностима и развоју бизниса су кључни задаци за успешну политику запошљавања. Промоција тзв. старт-ап предузећа (на чему град Чачак интензивно ради) може помоћи витализацији локалне економије и локалног тржишта рада. Њихов успешан развој води отварању нових радних места, а овакве компаније освежавају локална тржишта, оживљавају конкуренцију, осигуравају примену иновација. Оснивање локалних бизнис центара и инкубатора увелико је постала пракса која се може успешно преносити.

У приручнику за локалне власти Комитета региона - Остваривање циљева Стратегије Европа 2020, наводи се да ће успостављање интелигентне структуре за координацију управљања на више нивоа обезбедити свим актерима који учествују у остваривању циљева Националног програма реформи потребне инструменте и механизме којима ће удружити своје буџете и стручна знања и размењивати добре праксе. Стога, региони и градови би требало да буду структурно укључени у целокупан циклус политике (израда, спровођење, мониторинг и оцењивање) у вези са годишњим извештавањем о Националном програму реформи на нивоу Европске уније. Доношење активних локалних стратегија још једна је активност на коју се упућује у документу Европа 2020, а које имају задатак да промовишу иновативност и креативност у оквиру локалне заједнице и утичу на стварање нових партнерстава.

Локалне иницијативе за запошљавање имају посебну функцију у интегрисању посебних циљних група - млади, жене, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени и друге рањиве групе. Улога локалних власти у политикама запошљавања постала је изузетно битна када је у питању растући број људи који не могу да опстану на конкурентном тржишту рада. Такође, промоција целоживотног учења помаже очувању запослености. Потребна је подршка за обуке у фирмама, креирање континуираних образовних могућности, подизање свести и мобилисање радника и компанија за сталне обуке, чиме се унапређују квалификације радно способног становништва, а самим тим и њихова запошљивост што је потврдила европска пракса. Локалне власти могу да се у овом циљу повежу са локалном привредом и цивилним сектором кроз различите моделе партнерства и сарадње.Скоро у свим областима рада јединица локалне самоуправе могуће је осмислити подстицаје за запошљавање. Ту одлучујућу улогу могу одиграти прави партнери и стратегије за умрежавање као што је и наведено у једној од препорука „Стратегије Европа 2020.“

Следећа тема: ПОГЛАВЉЕ 23 – борба против корупције

 

Напомена: У овом тексту коришћени су подаци из Зборника радова ''Локалне самоуправе и приступни преговори''  групе аутора, који је објавио Центар за демократију из Београда.

Овај фељтон реализован је у оквиру истименог пројекта који је подржао град Чачак. Ставови и мишљења су искључива одговорност аутора и нужно не представљају ставове органа који је доделио средства.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza