Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Brnabić: Nastavak prekvalifikacije u IT sektor za 900 polaznika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

19. 10. 2017.

Izvor: Blic

Brnabić: Nastavak prekvalifikacije u IT sektor za 900 polaznika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je nastavak programa prekvalifikacije za IT sektor za 900 novih polaznika, prenosi Blic.

Premijerka je na skupu povodom završetka pilot programa prekvalifikacija za IT sektor, koji je pohadjalo 100 polaznika, kazala da je vlada odlučila da nastavi program prekvalifikacije s obzirom da je pilot faza potvrdila potrebu tržišta za IT kadrovima.

"Imajući u vidu da su digitalizacija i podrška IT sektoru jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije, odlučili smo da nastavimo program prekvalifikacije sa još 900 polaznika. Time ćemo ispuniti obećanje da će ove godine u program prekvalifikacija biti uključeno ukupno 1.000 ljudi", kazala je premijerka a prenela Vlada Srbije.

Srbija je dobila 100 novih IT stručnjaka
Foto: Milan Ilic / RAS Srbija

Ocenjujući da je digitalizacija "ogromna razvojna šansa Srbije i naša prilika da uhvatimo korak sa razvijenim svetom", Ana Brnabić je na skupu u Beogradu navela da Srbija želi da bude lider kada je reč o novim tehnologijama.

Premijerka je pozvala privrednike da nastave s podrškom programu prekvalifikacije, kao i zainteresovane IT kompanije da podrže taj program.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza