Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Svetska banka: Srbija lider u reformama za privlačenje investicija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

26. 10. 2017.

Izvor: Novosti

Svetska banka: Srbija lider u reformama za privlačenje investicija

Svetska banka proglasila je večeras Srbiju za najbolju zemlju u Jugoistočnoj Evropi po kriterijumu sprovedenih reformi, na osnovu kojih je postala privlačnija stranim investitorima. Priznanje je u ime Vlade Srbije primio državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac.

Iz Svetske banke su pohvalili reformske poteze Srbije, posebno ističući usvajanje Zakona o ulaganjima, navedeno je u saopštenju tog ministarstva.

Kako je rečeno na forumu o Konkurentnosti privlačenja investicija u Beču, u organizaciji Svetske banke, Srbija je označena kao zemlja koja je bila naijinovativnija u ovom delu Evrope u privlačenju stranih investicija.

"Srbija je napredovala u mnogim konkurentskim oblastima, a prema analizi indeksa konkurentnosti, od 12 stubova, ostvarili smo najveći napredak u osam najvažnijih oblasti", izjavio je Trivunac koji učestvuje u forumu zajedno sa v.d. direktorom Razvojne agencije Srbije Radošem Gazdićem.

Trivunac je rekao da će u narednom periodu Ministarstvu privrede u fokusu biti mere za povećanje konkurentnosti, što će doprineti i povećanju stopa privrednog rasta.

On je izdvojio je šest ključnih mera - privlačenje strateških investicija, povećanje izvoza, brži rast start-ap kompanija i veći doprinos brzorastućih malih i srednjih preduzeća, regionalnu specijalizaciju prerađivačke industrije, rešavanje problema velikih gubitaša i kreiranje nove industrijske politike.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza