Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Remontovan 31 kilometar pruge Kraljevo – Čačak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

07. 11. 2017.

Izvor: Agencije - ObjektivNo1.

Remontovan 31 kilometar pruge Kraljevo – Čačak

„Infrastruktura železnice Srbije“ u prethodnih mesec dana sopstvenim kapacitetima remontovala je 31 kilometar pruge između Kraljeva i Čačka.

Zahvaljujući remontu na četiri deonice, maksimalna brzina vozova između Kraljeva i Čačka sa 70 km/sat povećana je na 100 kilometara na sat, navodi se u saopštenju.

Na taj način, osim povećanja brzine vozova, povećana je i propusna moć pruge, a bezbednost železničkog saobraćaja podignuta je na viši nivo, nakon što je tokom leta bilo neophodno uvođenje većeg broja laganih vožnji između Kraljeva i Čačka. Do sredine novembra biće popravljena i pruga na dva mosta na ovoj relaciji, nakon čega će vozovi i preko njih moći da saobraćaju brzinom od 100 kilometara na sat.

„Infrastruktura železnice Srbije“ je sopstvenim sredstvima i kadrovima tokom oktobra intenzivirala radove na poboljšanju tehničkog stanja pruga na većem broju mesta u Srbiji, kako bi se povećali brzine vozova, bezbednost saobraćaja i propusna moć pruga.

Tako je tokom proteklih mesec dana broj laganih vožnji na srpskim prugama zahvaljujući obavljenim radovima na njihovom održavanju smanjen ukupno za osamnaest, a njihova dužina smanjena je za oko šest i po kilometara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza