Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Nezaposlenima visina plate najvažniji kriterijum
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

25. 11. 2017.

Izvor: N1

Nezaposlenima visina plate najvažniji kriterijum

Nezaposlenima je visina plate najvažniji kriterijum prilikom izbora kompanije za koju će raditi, a zaposlenima koji žele da promene firmu su važniji međuljudski odnosi i priznanje za obavljen rad, a primanja su na četvrtom mestu, pokazalo je istraživanje sajta Infostud, a prenosi TV N1.

Istraživanje je obavljeno tokom ovogodišnjeg VIII regionalnog onlajn sajma zapošljavanja i obrazovanja "Virtuelni dani karijera i znanja 2017", koji je održan od 11. do 18. oktobra ove godine, saopštio je Infostud.  

U istraživanju je učestvovalo 393 osobe, od čega je 57,5 odsto nezaposlenih, 31,3 odsto imaju posao, dok se 11,2 odsto ispitanika i dalje školuje.  

Većini nezaposlenih ispitanika (51,3 odsto) nije bitno da li će zaposlenje naći u struci za koju su obučeni ili van nje, a presudan kriterijum prilikom izbora radnog mesta im je novac, odnosno visina primanja.  

Ispitivanje je pokazalo i da su im, kako se navodi, bitne i stavke - radno vreme, sigurnost posla, kao i mogućnost profesionalnog usavršavanja i napredovanja.  

Smatraju i da su za dobijanje posla podjednako važni znanja i veštine koje poseduju, kao i radno iskustvo, a potom dolaze sreća, preporuka, veza i formalno obrazovanje.  

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza