Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Najtraženiji polovnjaci u 2017.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

31. 12. 2017.

Izvor: B92

Najtraženiji polovnjaci u 2017.

Ako ste se zapitali koji su to polovni automobili bili najtraženiji u Srbiji u protekloj godini, odgovor je jednostavan - potencijalni kupci najviše su se interesovali za vozila koja koštaju manje od 2.000 evra. Prema podacima koje je objavio sajt Polovni automobili ubedljivo najveći broj kupaca (48%) traži vozila upravo tog cenovnog razreda, što je najbolji pokazatelj trenutne kupovne moći naših vozača.

Kakva je ponuda na tržištu polovnjaka i za kakve automobile se kupci najviše interesuju? Koje marke i modeli su najtraženiji i po kojim cenama? Da li je kubikaža još uvek bitan faktor prilikom kupovine vozila? 

Kao i svake godine, i ovoga puta dajemo vam pregled tržišta polovnih automobila u Srbiji u 2017. godini. 

U prvih deset meseci ove godine u Srbiju je uvezeno 137.296 polovnjaka. U istom periodu prodato je 22.396 novih automobila. 

Oko dve trećine polovnjaka imalo je Euro 3 standard, a najviše ih je bilo marke VW, a slede Opel, Peugeot, Renault i FIAT. 

Prema statističkim podacima sa sajta Polovni automobili, najtraženija vozila na domaćem tržištu u 2017. godini bila su ona starosti između 10 i 12 godina. Već ovaj podatak dovoljno nam govori o kupovnoj moći prosečnog vozača.

Najtraženije cene automobila

Još jedan podatak koji dosta govori o kupovnoj moći stanovništva je taj da se najčešće biraju polovni automobili do 2.000 evra, i to čini oko 48% kupaca. 

Automobile između 3.000 i 5.000 evra bira 24% kupaca, a skuplje automobile od 5.000 evra kupuje 28% vozača u Srbiji.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza