Naslovna  |  BIZnisINFO  |  NBS: Dina kartica sve popularnija za internet kupovinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

21. 05. 2020.

Izvor: Nova.rs

NBS: Dina kartica sve popularnija za internet kupovinu

Broj trgovaca na internetu koji prihvataju plaćanje domaćom nacionalnom karticom neprekidno se uvećava pa je Dina karticom sada moguće plaćati u više od 400 domaćih internet prodavnica, objavila je Narodna banaka Srbije (NBS).

“Narodna banka Srbije obaveštava građane da je, s obzirom na značaj razvoja onlajn trgovine, posebno u okolnostima kroz koje je usled pandemije virusa korona prošla i Srbija, nacionalnom Dina karticom sada moguće platiti u više od 400 domaćih internet prodavnica, a broj trgovaca na internetu koji prihvataju plaćanje domaćom karticom neprekidno se uvećava”, poručuju iz NBS.

Svi korisnici nacionalne Dina kartice, bez obzira na to koja banka im je izdala karticu, mogu obavljati onlajn plaćanja na navedenim mestima.

Nacionalnom karticom moguće je platiti različite usluge i raznovrsnu robu kao što su, na primer, knjige, odeća, obuća, autobuske karte, sportska oprema, hrana, kozmetika i igračke, kao i avio-karte kod domaćeg avio-prevoznika Er Srbija (Air Serbia).

Iz NBS podsećaju i na to da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija, institucija i javnih preduzeća, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza