Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Blic: Nova minimalna zarada 32 000 dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

14. 09. 2020.

Izvor: Blic - ObjektivNo1

Blic: Nova minimalna zarada 32 000 dinara

Minimalna zarada koja danas iznosi oko 30.000 dinara mogla bi od naredne godine da bude veća za 2.000 dinara. Praktično, oko 350.000 radnika, koliko ih u Srbiji radi za minimalac, u sledećoj godini bi zarađivali 32.000 dinara mesečno.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je povećanje minimalca za oko 2.000 dinara, što je oko 7 odsto, a zvanična informacija o tačnom povećanju biće saopštena danas. Pregovaračke strane - sindikati, poslodavci i Vlada - razgovaraće danas u Palati Srbije samo o toj jednoj tački, a nakon sastanka, informacija će na konferenciji za novinare biti i zvanično saopštena.

Podsetimo, sindikati su tokom pregovora, više puta poručili da ne bi pristali na minimalac ispod 34.000 dinara. Istovremeno, njihov stav je da bi minimalna cena rada trebalo da prati visinu minimalne potrošačke korpe koja iznosi oko 37.000 dinara.

S druge strane, predstavnici Unije poslodavaca smatraju da se u privredi nisu stekli uslovi za povećanje minimalca za više od četiri do šest odsto. Navode da ako bi povećanje išlo više od realnog morali bi da traže kompenzaciju za tu razliku i to iz ugla smanjenja troškova prema državi.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza