Naslovna  |  BIZnisINFO  |  NSZ Čačak: Mladi zainteresovani za program "Moja prva plata"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

18. 09. 2020. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

NSZ Čačak: Mladi zainteresovani za program "Moja prva plata"

Na evidenciji Filijale Nacionalne službe u Čačku prijavljeno je 630 mladih iz Čačka, Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Lučana koji su zanteresovani za uključivanje u Program “Moja prva plata”.

 Reč je o licima sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

 

 

Program „Moja prva plataˮ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od 9 meseci. Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 20.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou.

Do sada se 24.360 mladih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje izjasnilo da je zainteresovano za uključivanje u Program.

Trenutno se odvija prva faza realizacije programa namenjena svim zainteresovanim poslodavcima koji pripadaju privatnom ili javnom sektoru, a koji se do 25.09.2020. godine mogu prijaviti na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza