Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Drastičan skok ponude i potražnje onlajn usluga od početka pandemije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

23. 10. 2020.

Izvor: N1

Drastičan skok ponude i potražnje onlajn usluga od početka pandemije

Ponuda i potražnja onlajn usluga drastično je skočila od početka epidemije koronavirusa, podaci su sa portala U trenu - Srbija.

"Tu su pre svega usluge iz web rodancija, sa web sajtova i sve veći broj kompanija okreće se toj onlajn prodaji. Pored toga popularno je i pisanje tekstova za blog, digitalni marketing. Mislim da na Guglu nikada veća konkurencija nije bila", rekla je za Infobiz Sandra Antonjević sa portala.

Ujedno raste i edukacija u obastima ovih usluga, poput kurseva u obastima digitalnog marketinga.

"Pre ove situacije sa koronom svi časovi koji su se dešavali, čak oko 80 odsto, održavali su se uživo, a sada se taj broj preokrenuo. Dakle, potražnja za onlajn uslugama skočila je za oko 55 do 60 odsto, a potražna za onlajn obuke za oko 30 odsto", zaključila je Antonijević.

Kada je u pitanju zarada ljudi koj rade onlajn poslove ona se kreće u proseku od nekih 300 evra pa na dalje, s tim što imate i poslove pisanja na portalima i slično gde je zarada po nekoliko hiljada dinara.

"Sve zavisi od toga koliko osoba radi, da li joj je to drugi posao i slično. Što se budućeg perioda tiče mislim da će sve, gde god se bude moglo, preći na onlajn. Ovo je obast koja je beležila rast i ranije, a posebno sada tokom i nakon epidemije", poručila je Sandra Antonijević sa portala U trenu Srbija.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza