Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Fond za razvoj odobrio još 422 miliona dinara kroz 80 kredita
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

25. 10. 2020.

Izvor: Nova ekonomija

Fond za razvoj odobrio još 422 miliona dinara kroz 80 kredita

Fond za razvoj odobrio je ukupno 80 kreditnih zahteva ukupnog iznosa oko 422,8 miliona dinara, saopštila je ta institucija.

Na 81. sednica Upravnog odbora Fonda odobren je jedan dugoročni krediti za investicije, u iznosu od 12 miliona dinara, dva dugoročna kredita za trajna obrtna sredstva u iznosu od 11,5 miliona dinara, kao i 52 kredita za likvidnost u uslovima izazvanim pandemijom COVID-19 u iznosu od oko 304 miliona dinara.

Dodatno, odobreno je 21 kredit za likvidnost namenjen privrednim subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem, ukupne vrednosti 89,9 miliona dinara.

Odobrena su četiri zahteva za startap kredite po programu podsticanja razvoja preduzetništva za početnike u poslovanju u iznosu od oko 5,4 miliona kreditnih i 2,3 miliona bespovratnih sredstava.

Na istoj sednici odbijeno je sedam zahteva za likvidnost u uslovima izazvanim pandemijom COVID-19, tri zahteva za likvidnost na privrednim subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem i jedan zahtev za investicione kredite.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza