Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Raspisani prvi konkursi za sufinansiranje medija u 2021. godini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

05. 01. 2021.

Izvor: Nova ekonomija

Raspisani prvi konkursi za sufinansiranje medija u 2021. godini

Prve lokalne samouprave u Srbiji koje su raspisale konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2021. godinu su Obrenovac i Pirot, saopštilo je Udruženje novinara Srbije. U odnosu na prošlu godinu, Obrenovac je iz budžeta za ovu godinu izdvojio manje novca za medije, dok je Pirot predvideo veća sredstva.

Beogradska opština Obrenovac je 30. decembra prošle godine raspisala dva konkursa za sufinansiranje projekata za 2021. godinu za koje je ukupno izdvojeno 22,5 miliona dinara.

Prošle godine, ova lokalna samouprava za medije je izdvojila 500.000 dinara više, odnosno 23 miliona dinara.

Iz budžeta Obrenovca je za 2021. godinu za sufinansiranje televizijskog sadržaja predviđeno 15,75 miliona dinara, dok je za proizvodnju sadržaja za radio, štampane i onlajn medije izdvojeno 6,75 miliona dinara

Rok za dostavljanje predloga projekata, kao i članova konkursne komisije je 20 dana od objavljivanja konkurs.

Grad Pirot je za ovogodišnji medijski konkurs opredelio 29 miliona dinara, što je za dva miliona veći iznos u odnosu na 2020. godinu. Javni poziv je otvoren do 15. januara 2021. godine.

UNS je saopštio da će konkurse za javno informisanje, kao i prethodnih godina, objavljivati u rubrici "2 odsto za medije" kao i na sajtu finansiranjemedija.rs na kojem će biti postavljena i rešenja o formiranju konkursnih komisija i raspodeli novca projektima.

Foto: Pixabay

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza