Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Vučić: Arapska fabrika čipova biće spas za Srbiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

18. 02. 2013. Srbija

Izvor: Kamatica, ObjektivNo1.

Vučić: Arapska fabrika čipova biće spas za Srbiju

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će Srbija proizvoditi visoko sofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i dodao da bi najavljeno ulaganje u veliku fabriku čipova bila najveća investicija u Srbiji u poslednje tri decenije.

To bi bila najveća investicija u Srbiji od 1980 godine u Srbiji. Možda bi bila spasonosno rešenje za našu zemlju. Ukoliko uspemo do leta da završimo pregovore, i da uđemo u neku vrstu predugovaranja, zatim ugovaranja, čini mi se da bi spas Srbije bio vidljiv - kazao je Vučić.

On je rekao da će svi sporazumi koji su potpisani sa UAE mnogo značiti za Srbiju i njene fabrike jer UAE želi da ulaže u Srbiji i razvija zajedničke tehnologije.

Povodom saradnje u oblasti vojne industrije, Vučić je kazao da će Srbija tek praviti savremenije, visokosofisticirane rakete, na najvišem tehnološkom nivou, uz nova ulaganja u Krušik, Teleoptik i Utvu.

Vučić je naveo da ponovo namerava da razgovara i o raketnim bacačima jer UAE pokazuje veliko interesovanje. - Očekujem da to bude još jedan od proizvoda koji će naći svoje mesto i na tržištu Emirata - rekao je Vučić.

On je kazao da je sa šejkom razgovarao i o saradnji u oblasti poljoprivrede i kupovini poljoprivrednih kombinata u Srbiji. 

Nema komentara.

Ostavi komentar