Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Minut odlaznog poziva u romingu do 470 dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

03. 04. 2013. Beograd

Izvor: ObjektivNo1., Agencije

Minut odlaznog poziva u romingu do 470 dinara

Inicijativa za niže cene rominga u EU za građane Srbije. Minut razgovora u romingu za građane Srbije u Evropskoj uniji je najmanje duplo, ali i do čak 14 puta skuplji od minute razgovora među građanima dve zemlje članice EU.

Prema uredbi koju je prošlog leta usvojio Evropski parlament, cena jednog minuta odlaznog poziva u romingu je 29 centi, dolaznog svega osam, a SMS-a devet centi. Jedan minut odlaznog poziva iz neke od evropskih zemalja ka Srbiji, u zavisnosti od toga da li ste u VIP, MTS ili Telenor mreži, košta od 50 do 470 dinara, dok će za one koji se u romingu jave na telefonski poziv račun iznositi od 35 do 117 dinara po minuti.

Da bi se višestruke razlike u cenama smanjile, a građani Srbije u romingu telefonirali jeftinije nego sada, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Republička agencija za elektronske komunikacije odlučili su da pokrenu inicijativu pred Evropskom komisijom ne bi li se za naše građane snizile cena rominga.

- EU je uredbom prošle godine ograničila i ujednačila cene rominga, tako da je 29 evrocenti za minut poziva maksimalna cena. To znači da operatori mogu da imaju niže, ali nikako više cene od ovih - kaže za Danas Aleksandra Stefanović iz Ratela.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza