Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Srbija dobila 178,7 miliona evra iz IPA fondova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

23. 12. 2013. Srbija

Izvor: Agencije, ObjektivNo1.

Srbija dobila 178,7 miliona evra iz IPA fondova

Evropska komisija u ponedeljak je Srbiji odobrila 178,7 miliona evra pomoći iz pretpristupnih fondova (IPA).

Kako se navodi u saopštenju, novac će pomoći Srbiji da sprovede reforme u oblastima vladavine prava, državne uprave, socijalne inkluzije, razvoja privatnog sektora, saobraćaja, zaštite životne sredine, energetike i poljoprivrede.

Te reforme predstavljaju ključne elemente procesa evropskih integracija Srbije i direktno će unaprediti svakodnevni život gradjana, navodi se u saopštenju.

Usvajanjem programa podrške za 2013. godijnu, pomoć Evropske unije Srbiji od 2001. godine dostigla je iznos od 2,6 milijardi evra.

Evropski komesar za proširenje Štefan File kazao je da je ovo bila istorijska godina za odnose Srbije s Evropskom unijom, u kojoj je usvojena odluka o otvaranju pregovora o pristupanju i stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

"Veoma je važno da Srbija iskoristi taj trenutak i nastavi da energično sprovodi ključne reforme", ocenio je File.

U saopštenju se navodi da će program pomoći Srbiji u oblasti vladavine prava kroz podršku sprovodjenju nacionalnih strategija za borbu protiv korupcije, unapredjenje zatvorskog sistema i jačanje nezavisnosti i nadležnosti pravosudnog sistema.

Nema komentara.

Ostavi komentar