Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Vujović: Privatizovaćemo Telekom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

16. 06. 2014. Srbija

Izvor: Agencije

Vujović: Privatizovaćemo Telekom

Ministar privede Dušan Vujović najavio je donošenje zakona o stečaju, privatizaciji i podsticajima u julu i naveo da je privatizacija "Telekoma" izvesna.

Ministar privrede izjavio je da će Vlada nastojati da ne smanjuje penzije. Ministar privrede poručio je da moraju da se smanje troškovi i poveća efikasnost poslovanja u javnim preduzećima. 


"Ja očekujem da pokušamo da minimiziramo negativne socijalne efekte, koje utiču i na tražnju, koje utiču i na raspoloženje ljudi. Imamo već dovoljno bolnih poteza koje sprovodimo. I pored tih pokušaja, najverovatnije, neće biti moguće izbeći određena smanjenja", kazao je ministar privrede za RTS. Cilj je da potrebe za smenjenjem plata i penzija budu što manje i da se uštede pronađu na drugim mestiam. 

"Moj cilj je da minimiziram potrebu sečenja penzija i plata, time što ćemo u javnim preduzećima naći polja gde je moguće uštedeti, gde je moguće u stotinama miliona evra ostvariti pozitivne efekte na budžet i to trajne efekte, koji će umanjiti bolne poteze", kazao je Vujović. 

  

Vujović je najavio donošenje zakona o stečaju, privatizaciji i podsticajima u julu i naveo da je privatizacija "Telekoma" izvesna. 

"Ovi zakoni, pre svega zakoni o privatizaciji i stečaju će nam omogućiti da otvorimo kutiju sa 170 preduzeća, koja se nalaze u restruktuiranju i koja godinama čekaju razrešenje. Zakoni će ponuditi mnogo brže, efikasnije, transparentnije procedure, razrešenje, bilo da se ide u privatizaciju bilo da se ide u stečaj", kazao je ministar. 

Prema njegovim rečima u stečaju ć se razlikovati dva puta. 

"Jedan je kratak put ozdravljenja, finansijskog 'šišanja' poverilaca i izlaska preduzeća ako imaju partnere ili investitore. Drugi put je tamo gde nema šanse. To će biti put gde se prvo nudi socijalni program radnicima, a onda preduzeća idu u postupak stečaja, koji vodi bankrotstvu, odnosno likvidaciji", smatra Vujović. 

On je istakao da investitori pokazuju interes, jer shvataju da je Srbija krenula odlučno u promenu privrednog ambijenta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza