Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Uskoro krediti za unapređenje turističke privrede
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

09. 04. 2015. Srbija

Izvor: Ekapija

Uskoro krediti za unapređenje turističke privrede

Krediti za unapređenje turističke privrede uskoro će biti dostupni privrednicima jer će posle praznika biti objavljen konkurs na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u sredstvima javnog informisanja, najavila je pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Renata Pindžo.

Krediti su, pre svega, namenjeni privrednim društvima, poljoprivrednicima i registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima u cilju razvoja ruralnog turizma, rekla je Pindžo na sastanku sa predstavnicima Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije (PKS).Zahtevi se podnose resornom ministarstvu, koje ih prosleđuje Fondu za razvoj, a ovlašćena komisija donosi odluku, objasnila je ona.
Grejs period za grinfild investicije je dve godine, a period otplate sedam godina, dok je za braunfild investicije grejs period godinu dana a period otplate šest godina, rekla je Pindžo. Kredite za unapređenje turističke privrede daje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija a realizuju se u saradnji sa Fondom za razvoj, rekla je ona.

Nema komentara.

Ostavi komentar