Naslovna  |  BIZnisINFO  |  U Čačku održan Sajam zapošljavanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

22. 04. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

U Čačku održan Sajam zapošljavanje

U holu Doma kulture u Čačku danas je NSZ filijala u Čačku organizovala prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja.

Slobodna radna  mesta ponudilo je  40 poslodavaca  koji će moći da zaposle oko 180  nezaposlenih lica različitih profila i stepena stručne spreme. Reč je uglavnom o preduzetničkim radnjama, malim i srednjim preduzećima i udruženjima  invalida. UTP Morava, Unipromet, akademije Sveti  Sava, škola stranih jezika  Lingo, studio  Maruška, samo su neki od poslodavaca  koji  imaju slobodna radna mesta. Sajam ocenjuju kao  veoma značajan i za njih, ali i za nezaposlena lica.

 

Ovoga puta  potrebe poslodavaca  uglavnom su bile za proizvodnim zanimanjima  sa  srednjom stručnom spremom, a na Sajmu je bilo dosta nezaposlenih visokoobrazovanih  lica.

 

Sajam je otvorio  zamenik   direktora NSZ Dragan Sikimić. Podsećajući  na  javne pozive i konkurse koje je NSZ  raspisala  u martu on je istakao da prioritet  predstavlja zapošljavanje  mladih lica. Oko 5000 mladih  moći će da obavi stručnu praksu  sa ili bez polaganja  stručnog ispita  zahvaljujući  jednom od konkursa koje je raspisala NSZ, rekao je Sikimić i istakao veliki  značaj  sajmova zapošljavanja  nezaposlenih lica.

 

U ime lokalne samouprave  poslodavce  i posetioce sajma pozdravio je gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić, a u ime  domaćina, odnosno organizatora Sajma  prisutne je pozdravila Ana  Dojčilović, savetnica NSZ, filijale u Čačku.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza