Naslovna  |  BIZnisINFO  |  Čačak: Raspisan konkurs za organizovanje javnih radova
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

01. 07. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Raspisan konkurs za organizovanje javnih radova

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2015. godinu.

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koju organizuje NSZ, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu, u cilju radnog angažovanja teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.


Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, zaštite životne sredine i prirode.


Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju: organi teritorijalne autonomije i organi jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja. Poslednji rok za prijem prijava za učešće na javnom konkursu je do 20.07.2015. godine.

 

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je u ponedeljak, 29. juna  i izmene i dopune dva javna poziva za realizaciju programa stručne prakse, i to: Javnog poziva za realizaciju programa Stručna praksa u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja i veština i Javnog poziva za realizaciju programa Stručna praksa u cilju sticanja uslova za polaganje stručnog ispita. Izmene i dopune se odnose na pravo učešća u realizaciji programa koje izuzetno mogu ostvariti poslodavci sa teritorije AP Kosovo i Metohija koji pripadaju i privatnom i javnom sektoru.


Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom i izmene i dopune javnih poziva za realizaciju programa stručne prakse objavljeni su u „Večernjim novostima“ od 29. juna 2015. godine, na sajtu NSZ - www.nsz.gov.rs, u rubrici „Info/konkursi“, a u oglasniku „Poslovi“ 1. jula 2015. godine.
Informacije o konkursu sva zainteresovana nezaposlena lica i poslodavci mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili preko Pozivnog centra NSZ, na broj: 0800-300-301.

Nema komentara.

Ostavi komentar