Naslovna  |  BIZnisINFO  |  G.Milanovac: Predstavljen program podrške razvoju preduzeća
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

23. 07. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Predstavljen program podrške razvoju preduzeća

U opštini Gornji Milanovac održana je promocija Programa podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini.

Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga organizovala je promociju dok Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama biće zadužena za realizaciju programa.
Program podrške sastoji se od Projekata podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga i Projekta podrške ženskom preduzetništvu kroz dodelu bespovratnih finansijskih sredstava, kao i Programa podrške razvoju inovativnih klastera u 2015. godini.


Osnovni cilj Projekata podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga je jačanje konkurentnosti i inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga dok osnovni cilj Projekta podrške ženskom preduzetništvu kroz dodelu bespovratnih finansijskih sredstava je razvoj ženskog preduzetništva u smislu povećanja broja žena u biznisu, veće vidljivosti uspešnih žena - preduzetnica i uspešnog preduzetništva uopšte, jačanja motivacije za unapređenje poslovanja, a kroz davanje bespovratnih finansijskih sredstava.


Sredstva se dodeljuju u iznosu od 50.000,00 do 300.000,00 dinara za sve aktivnosti, osim za elektronsku prezentaciju preduzeća za koju se može odobriti maksimalno 100.000,00 dinara.  Nacionalna agencija za regionalni razvoj će na osnovu ugovora sa korisnikom sredstava refundirati iznos do 65% od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a.

 

 


Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Projekta iznose 10.000.000,00 dinara a 19. avgust 2015. godine je rok za podnošenje prijava.


U okviru Programa podrške razvoju inovativnih klastera opšti cilj je povećanje produktivnosti i konkurentnosti domaćih preduzeća i preduzetnika povezivanjem u klastere, kao i jačanje saradnje mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika sa naučno-istraživačkim organizacijama. Sredstva raspoloživa u okviru Programa dodeljuju se inovativnim klasterima i namenjena su za učešće u finansiranju do 50% opravdanih troškova projekta, bez poreza na dodatu vrednost. Preostali iznos sredstava klasteri su obavezni da finansiraju iz sopstvenih izvora, iz sredstava koja ne potiču iz budžeta Republike Srbije, budžeta autonomne pokrajine, budžeta lokalne samouprave ili donatorskih organizacija a krajnji rok za podnošenje zahteva je 27. avgust 2015. godine.


Projekati, Program, uputstva, kao i svi prateći obrasci dostupni su na elektronskim stranama Nacionalne agencije za regionalni razvoj, na adresi www.narr.gov.rs.

Nema komentara.

Ostavi komentar