Naslovna  |  BIZnisINFO  |  NSZ: Poziv za realizaciju programa pripravnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

28. 11. 2015. Srbija

Izvor: ObjektivNo1.

NSZ: Poziv za realizaciju programa pripravnika

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa pripravnika, koji podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih za samostalan rad u struci i polaganje pripravničkog ili stručnog ispita,uz zasnivanje radnog odnosa.

U okviru programa pripravnika 450 nezaposlenih sa evidencije NSZ,  iz ruralnih područja sa teritorije čitave Srbije, moći će da završe pripravnički staž i polažu stručni ispit u okviru programa koji NSZ finansira uz pomoć sredstava iz IPA fondova Evropske unije kroz projekat „Pomoć teže zapošljivim grupama“.  


Javni poziv za učešće u programu pripravnika raspisan je za poslodavce iz privatnog sektora, iz ruralnih područja, kojima će NSZ refundirati sredstva za troškove dela zarade sa pripadajućim porezom i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje lica uključenih u program. U zavisnosti od obrazovanja pripravnika, program može trajati 6 meseci, za one sa diplomom srednje škole, 9 meseci za pripravnike sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem ili 12 meseci za pripravnike sa najmanje četvorogodišnjim visokim  obrazovanjem.

 

 

 

Informacije o programu pripravnika mogu se dobiti u svakoj filijali Nacionalne službe, preko Pozivnog centra NSZ na telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.  Javni poziv je otvoren od 3  novembra 2015. do utroška sredstava izdvojenih za ovu namenu , a najkasnije do 20.09.2016.godine.


Napominjemo da je program priravnika deo projekta „Pomoć teže zapošljivim grupama“ koji pomaže nezaposlenima da unaprede znanje i veštine za aktivno traženje posla i da na taj način postanu konkurentniji na tržištu rada. Cilj projekta je da doprinese smanjenju nezaposlenosti, sa posebnim fokusom na teže zapošljive gupe: nezaposlene bez ili sa niskim kvalifikacijama, dugoročno nezaposlene, kao i nezaposlene u ruralnim oblastima i  lica romske nacionalnosti. Projekat finansira Evropska unija sa 6,5 miliona evra, a sufinansira Nacionalna služba za zapošljavanje sa 3,6 miliona evra.
                                                                               

Nema komentara.

Ostavi komentar