Naslovna  |  Blog  |  BLOG: Kako mi poplavljeni da glasamo?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Blog

29. 03. 2017. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

BLOG: Kako mi poplavljeni da glasamo?

Borba građana Ljubić keja za svoj miran san i otklanjanje uzroka nekih novih poplava, dobija već obeležja epske drame ili možda komedije.

Sedam punih godina pozivamo u pomoć, apelujemo, molimo, zahtevamo od nadležnih i odgovornih da nas zaštite. I zahvaljujući, čini se pre svega poplavi u 2014.godini i novoj pretnji 2016.godine, a ne dobroj volji i ažurnosti nadležnih, veći deo neispravnosti i propusta koji izazivaju plavljenje, u poslednje dve godine je i otklonjen. Ali to nije dovoljno,  nama poplave i dalje prete, jer svi problemi nisu rešeni.           

Zato u vreme ovih novih izbora, ovi građani se sa pravom pitaju na koji način da ostvare to svoje veliko ljudsko pravo, koje je izgleda veće čak i od univerzalnog prava na život u suvom domu, od udisanja vazduha bez memle, od podizanja dece bez stresa i boleština.            

Izlazak na glasanje je građanska obaveza svakog punoletnog lica, ali normalan život i život uopšte, više nije nikakvo pravo, ni za one sa ličnom kartom, a ni za one mlađe.            

Naše vlasti, već duže vreme čine sve da ti izbori budu što češće, sve u želji valjda da i poplavljeni građani između dve poplave stignu da glasaju. Bila bi zaista velika bruka ovog demokratskog sistema da se, tog jednog jedinog dana kad se narod nešto pita, on iz nekih beznačajnih razloga  ni tada ništa ne pita.

 

 

Na našu žalost u pitanju je izgleda mrtva trka, jer i poplave se vrlo uspešno utrkuju sa dinamikom izbora, pa je u poslednje vreme teško reći šta je kod nas na keju češće, poplave ili izbori. I  od čega je veća korist ili šteta ?              

Ja nešto razmišljam, pošto glasovi većine građana po važećem izbornom zakonu i onako pre ili kasnije odu niz vodu, možda je racionalnije i društveno celishodnije iskoristiti ove klimatske promene, pa sve ove nepodobne građane, koji izvoljevaju da žive u normalnoj državi, pustiti polako niz mutnu vodu.             

Korist bi bila višestruka. Izbori bi mogli da se održavaju i znatno ređe, što bi smanjilo troškove, a u njima bi onda učestvovali isključivo zadovoljni građani-članovi, koji bi, pošto su sebi znali da izaberu pravu partiju i sreću, znali bolje da izaberu i vodju za društvo obilja, prosperiteta i zadovoljstva.             

 I što je, ništa manje važno, konačno bi se i trajno otklonio problem tog opasnog remetilačkog faktora zvanog šačica poplavljenih građana u ovoj pouzdano branjenoj zoni Ljubić keja kod Čačka.

 

Građanin keja pokorni

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza