Naslovna  |  Blog  |  BLOG: Doktorka u Mrčajevcima odbila da pregleda porodilju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Blog

26. 02. 2015. Mrčajevci

Izvor: ObjektivNo1.

BLOG: Doktorka u Mrčajevcima odbila da pregleda porodilju

Dana, 24.02.2015. god. tačno u 19.30 časova doveo sam suprugu Vesnu u ambulantu u Mrčajevcima sa temepraturom od 40 stepeni koju je supruga imala već nekoliko dana i bila je veoma iscrpljena. Sa mnom je bio i suprugin brat Milorad Vesković koji će Vam sve dole navedeno ako treba posvedočiti.

Najljubaznije sam zamolio doktorku Vesnu Novaković da nas primi i pregleda suprugu, predloži terapiju ili da joj da injekciju za skidanje temperature. Supruga je inače imala težak porođaj pre 40-ak dana, a ovih dana imali smo probleme i sa temperaturom troje dece pa i malim Nikolom, kojeg smo ostavili kod kuće sa komšinkom koji je takođe bio sa povišenom temperaturom. Na sve naše MOLBE dr Novaković skidajući mantil izjavljuje citiram: „To nije moj problem jer sam ja svoj posao za danas završila!“ i ako je bilo još trideset minuta do kraja radnog vremena za taj dan. Ponovo sam je zamolio i rekao joj da nas beba čeka kod kuće sa povišenom temperaturom, na šta je ona izjavila: „Mene autobus neće da čeka“, bez obzira što iz Mrčajevaca imaju uredni i česti polasci za Čačak, a i taksista je kao što sami znate i previše na linijskom taksiju Čačak-Mrčajevci.

 

Posle mojih lepih reči došlo je i do sporečkanja na šta se uključio i prisutni Milorad i upitao doktorku kakav je to način da u toku radnog vremena izbacuje pacijente i da mu nije jasno kako može tako da se ponaša, a toliko mladih doktora čeka na posao. Posle toga ona se ražestila, a sutradan nas je prijavila i policiji za uznemiravanje bez griže savest za jučerašnje njeno ponašanje. Posle toga smo morali da idemo u Čačak u Službu hitne pomoći gde su nas najljubaznije primili(što možete videti u protokolu hitne pomoći) a dežurni lekar nam je tom prilikom rekao da ovo nije prvi slučaj njenog bezobzirnog ponašanja i da se dosta pacijenata žali na njen rad.


Ja sam inače imao izuzetno težak period života sa nepunih trideset godina imao sam sedam smrtnih slučajeva u kući, mlad sam ostao bez roditelja bez majke u 13. godini, a u međuvremenu tj. poslednje dve godine izgubio sam oca i rođenu sestru koja je imala 29 godina. Težak period života sam ostavio iza sebe radujući se dobijanju sina, a ja sada treba da trpim HIROVE jedne samo po zvanju doktorke, jer ona ne poštuje ni Hipokratovu zakletvu i ništa joj nije sveto osim njene partijske funkcije. Lečeći teško bolesnu sestru koja je išla svakih par dana na dijalizu i bolesnog oca, obišao sam većinu zadravstvenih ustanova u Republici Srbiji uključujući i Klinički centar, VMA Prva i Druga hirurška u Beogradu. Onkološko radiološki centar Zlatibor, Kragujevac i dr. Svuda su me zdravstveni radnici najljubaznije primali, a ni slutio nisam da ću ovakvu neprijatnost doživeti u mojim Mrčajevcima.

 


Mnogo me je to razljutilo i mnogo sam kivan, pa ću se sa ovom mojom izjavom obratiti svim ustanovama za koje smatram da mogu da mi pomognu da rešim ovakav problem i da se ovakva neprijatnost nikome ne dogodi a pogotovu ne majkama sa malim bebama.


S poštovanjem,
Vlastimir Glišić iz Ostre

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza