Naslovna  |  Dijaspora  |  Dijaspora pozvala privrednike na sajam u Cirihu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dijaspora

27. 12. 2016. Cirih

Izvor: Ekapija

Dijaspora pozvala privrednike na sajam u Cirihu

Potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miroslav Miletić najavio je u ponedeljak, 26. decembra 2016. godine, da će u junu 2017. biti održan Svesrpski samit u Švajcarskoj na kom će biti predstavljeni potencijali naše zemlje, ali i potencijali naših ljudi koji rade u okolnim zemljama.

Kako se navodi na sajtu Komore, Miletić je na sednici Poslovnog saveta za dijasporu u PKS izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između privrednika u matici i dijaspori, ali je ukazao da ima još dosta prostora za unapređenje saradnje.

- Nadamo se da ćemo iz godine u godinu ovim aktivnostima doprineti ukupnom razvoju naše zemlje, internacionalizaciji poslovanja i povećanju izvoza - rekao je Miletić.


Susreti i intenzivna komunikacija sa predstavnicima naše privrede u inostranstvu su, kako je primetio, uvek vrlo značajni za Komoru, imajući u vidu aktivnosti Centra za dijasporu PKS.

O rezultatima prvog samita govorio je predsednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj Stojan Stevanović, koji je istakao da je ovogodišnji trodnevni samit ekonomske, kulturne i akademske dijaspore u Cirihu bio veoma uspešan i da su mala i srednja preduzeća iz matice imala priliku da se predstave u Švajcarskoj.

Sreten Milošević, direktor kompanije Antioxy iz Novih Banovaca, koja se bavi preradom i proizvodnjom aronije, kaže da je njegova firma, zahvaljujući samitu i udruženju koje deluje u Švajcarskoj, ostvarila jedan izuzetno dobar kontakt u Cirihu, koji je rezultirao otvaranjem predstavništva u tom gradu za prodaju i širenje poslovanja srpske firme na evropskom tržištu.

Na sednici Poslovnog sveta za dijasporu PKS razgovaralo se o aktivnostima umrežavanja poslovne i akademske dijaspore u 2017. godini, intenzivnijem bilateralnom povezivanju privrede Srbije sa zemljama u kojima je organizovana naša poslovna dijaspora, a predstavljen je i nacrt projekta "Diaspora Home Office - Investment Center" koji PKS priprema u saradnji sa UNDP.

Nema komentara.

Ostavi komentar