Naslovna  |  Dijaspora  |  DOBRA VEST ZA DIJASPORU Evo gde sve u Evropi važe srpske vozačke dozvole
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dijaspora

22. 02. 2017.

Izvor: Blic

DOBRA VEST ZA DIJASPORU Evo gde sve u Evropi važe srpske vozačke dozvole

Osim u Nemačkoj građani Srbije mogu svoje vozačke dozvole da zamene u još sedam evropskih zemalja, gde će im one biti priznate bez ikakvih problema i ponovnog polaganja vozačkog ispita.Naši građani koji žive i rade u Nemačkoj ovu vest juče su dočekali sa oduševljenjem, jer to automatski znači i neće biti izloženi trošku od 500 do 1.000 evra koliko su ranije morali da plate za ponovno polaganje vozačkog ispita.

Kako za "Blic" kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), Sporazum o međusobnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola Srbija ima zaključen i sa Italijom, Španijom, Makedonijom i Albanijom. Osim toga, na osnovu odluke nadležnih organa, srpske vozačke dozvole se priznaju i zamenjuju i u Austriji, Danskoj i na Kipru, gde zamena vozačkih dozvola nije uslovljena potpisivanjem posebnog sporazuma.

Foto: V. Lalić / RAS Srbija

- Potpisivanje zajedničke izjave o namerama između Nemačke i Srbije o procedurama za zamenu vozačkih dozvola ima poseban značaj za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Nemačkoj. Oni će moći važeće srpske vozačke dozvole da zamene za nemačke bez polaganja vozačkog ispita za sve kategorije, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Nemačkoj - navode u MUP-u, gde ističu da primena ovog dogovora između Nemačke i Srbije počinje danom njenog potpisivanja.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza