Naslovna  |  Dijaspora  |  BEČ: Srbi ukrali 11 autobusa!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dijaspora

22. 03. 2013. Austrija

Izvor: Agencije, Objektivno1.

BEČ: Srbi ukrali 11 autobusa!

Austrijska policija uspela je da uhapsi četiri osobe, koje mediji nazivaju "sprskom mafijom kradljivaca autobusa", koja su protekle dve godine na istoku Austrije ukrala više autobusa.

Banda je ukupno ukrala 11 autobusa u vrednosti od najmanje 2,5 miliona evra i preprodala ih na Balkanu.

Poslednja krađa, koja im se pripisuje, dogodila se pre nedelju dana u trećem bečkom okrugu. Ta krađa bila je kobna za bandu, jer jer jedan poznanik vlasnika autobusa prepoznao vozilo na autoputu u Donjoj Austriji.

Odmah nakon toga pokrenuta je potraga, koja je bila uspešna. Naime, za samo par sati mađarski policajci uspeli su da pronađu autobus marke "Setra" na jednom parkingu, neposredno ispred rumunske granice.

Ono s čime policija nije računala bila je sretna okolnost da je, još za vreme pretrage otisaka, na parking stigao još jedan autobus. To vozilo je takođe bilo ukradeno i za njim je nemačka policija preduzela potragu.

Kradljivci su pokušali da zatru sve tragove porekla autobusa, ali nisu uspeli. Skinuli sve oznake firme, delove karoserije iznova lakirali i montirali srpske tablice. Čak su imali i falsifikovana dokumenta za autobus.

Četiri putnika autobusa, starih između 26 i 52 godine, uhapšeno je.

Oni su, kako je saopšteno, predati austrijskim vlastima, a za ostalim članovima bande u toku je potraga.

Portparol policije Roman Haslinger potvrdio je da su mađarske kolege predale uhapšena lica i da im se pripisuje krađa 11 autobusa.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza