Naslovna  |  Dijaspora  |  Otvoren konkurs za praksu u Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dijaspora

21. 05. 2013. Srbija

Izvor: Beta - ObjektivNo1.

Otvoren konkurs za praksu u Srbiji

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), uz podršku ambasade Švajcarske, otvorila je treći konkurs "Upoznaj državu Srbiju" kojim poziva studente iz dijaspore da se prijave za letnju praksu od 1. do 19. jula u lokalnim samoupravama i kompanijama u Srbiji.

Foto: Shutterstock

Cilj projekta je upoznavanje studenata sa načinom funkcionisanja lokalne administracije i privrede, kao i motivisanje da se trajno vrate u Srbiju i znanje i iskustvo stečeno u inostranstvu upotrebe za  podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja.
Gradovi i opštine koji su do sada potvrdili učešće su Beograd, Niš, Kragujevac, Užice, Ruma, Pirot, Negotin i Kikinda. Rok za prijavljivanje je 15. jun, a uslovi za kandidate su da govore, pišu i šitaju srpski jezik, da se trenutno nalaze na osnovnim ili postdiplomskim studijama, odnosno specijalizaciji u inostranstvu, kao i da postižu zavidne rezultate.
Dokumenta koja su obavezni da prilože su motivaciono pismo, skenirana prva strana pasoša, dokaz o studijama u inostranstvu u toku školske 2012/2013 i biografija.
 
NALED će u saradnji sa partnerima i opštinama obezbediti obuku, materijale, ishranu i smeštaj za studente. U prethodne dve godine letnju praksu prošlo je 37 studenata iz SAD, Kanade, Francuske, Italije, Nemačke, Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Slovačke i Makedonije, a nova znanja sticali su u 30 lokalnih samouprava i 15 kompanija.
 
Detaljnije informacije o načinu prijavljivanja mogu da naću na adresi www.naled-serbia.org/upoznajsrbiju, kao i na fejsbuk stranici "Seria calling".

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza