Naslovna  |  Dijaspora  |  Do 22. prijava Srba u Francuskoj za glasanje u inostranstvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dijaspora

10. 02. 2014. Francuska

Izvor: Agencije

Do 22. prijava Srba u Francuskoj za glasanje u inostranstvu

Ambasada Srbije u Parizu saopštila je danas da državljani Srbije sa boravištem u Francuskoj, najkasnije do 22. februara mogu da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na izborima glasati u inostranstvu preko Ambasade u Parizu ili Konzulata Srbije u Strazburu.

Kako se navodi u saopštenju, nezavisno od toga što su birači na prethodnim izborima bili upisani u Posebnu evidenciju birača u inostranstvu, ako žele da na izborima 16. marta glasaju u inostranstvu, neophodno je ponovo, u pisanoj formi, da podnesu Zahtev za upis podatka da će glasati u inostranstvu.

U saopštenju se građani pozivaju da provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak, što se može uraditi elektronskim putem na sajtu Ministarstva pravde i državne uprave unosenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Građani koji su upisani u birački spisak, Ambasadi Srbije u Parizu lično dostavljaju popunjeni zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak podatka o tome da će glasati u inostranstvu.

Podatak da će birač glasati u inostranstvu može se upisati u Jedinstveni birački spisak samo za lice koje je već upisano u taj spisak.

U slučaju da lice koje ima biračko pravo nije upisano, za odlučivanje po zahtevu za upis podatka o tome da će glasati u inostranstvu, neophodno je porethodno sprovesti postupak upisa u Jedinstveni birački spisak.

Građani koji nisu upisani u birački spisak, Ambasadi Srbije u Parizu istovremeno lično podnose zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i zahtev za upis podatka o tome da će glasati u inostranstvu.

Preko Ambasade Srbije u Francuskoj birači mogu podneti zahteve do 22. februara i to lično u Ambasadi ili poštom na adresu "Ambašade de la République de Serbie 5, rue Léonard de Vinci 75116 Paris".

Uz kompletno čitko popunjen i svojeručno potpisan zahtev, potrebno je dostaviti i kopiju identifikacionog dokumenta izdatog od strane MUP-a Srbije, a to mogu biti: važeći pasoš, lična karta ili vozačka dozvola izdata od strane MUP-a Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza