Naslovna  |  Dijaspora  |  Ambasador Ristić u Parizu: Ne znamo ima li među žrtvama državljana Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Dijaspora

14. 11. 2015. Pariz

Izvor: RTS

Ambasador Ristić u Parizu: Ne znamo ima li među žrtvama državljana Srbije

Ambasador Srbije u Parizu Rajko Ristić rekao je za RTS da se za sada ne može znati ima li među žrtvama državljana Srbije.

Ambasada Srbije nalazi se u 16. arondismanu u Parizu i tamo je mirno, kaže ambasador Rajko Ristić.

Ističe da je srpska ambasada na vezi sa francuskom policijom, ali da se za sada (oko ponoći 13-og na 14. novembar) ne zna ima li među žrtvama srpskih državljana. To će se znati tek nakon što se  okonča akcija protiv terorista i utvrdi identitet žrtava u koncertnoj dvorani Bataklan, kaže Ristić.

Smatra da je napad vešto isplaniran jer je zbog lepog vremena mnogo ljudi bilo na ulicama.

"Pažljivo je odabran momenat kako bi bilo što više žrtava. Do sada su bile ciljane žrtve kao u slučaju Šarli ebdoa, ali ovo je prvi put da se radi o masovnom napadu. Samoubilačke akcije imaju za cilj da izazovu što veći broj stradalih", kaže Ristić.

 

 

Vanredno stanje u Francuskoj, više od 150 mrtvih u terorističkim napadima

U terorističkim napadima širom Pariza i masakru u dvorani Bataklan ubijeno je najmanje 150 ljudi. Francuski specijalci neutralisali su napadače koji su u koncertnoj sali ubili 120 talaca. Mrtvi i u pucnjavi ispred restorana. Bombe i na Stad Fransu, tokom fudbalske utakmice Francuska - Nemačka. Fransoa Oland proglasio vanredno stanje i najavio "nemilosrdan" rat protiv terorista. Ne zna se ima li među žrtvama državljana Srbije. Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade.

Nema komentara.

Ostavi komentar