Naslovna  |  Izbori 2012  |  RIK proglasila izborne liste SRS, URS i Preokreta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izbori 2012

19. 03. 2012. Čačak

Izvor: Blic

RIK proglasila izborne liste SRS, URS i Preokreta

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras tri izborne liste - Srpske radikalne stranke, Ujedinjenih regiona Srbije i Koalicije "Preokret".

Tako će se na majskim izborima SRS naći na drugom mestu na izbornom listiću, URS na trećem, a koalicija "Preokret", koju predvodi Liberalno-demokratska partija, na četvrtom.

Prebrojavanjem je utvrđeno da je listu broj dva "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" podržalo 10.906 građana sa pravno ispravnim potpisima.

 Ovlašćeno lice SRS za predaju potpisa Vjerica Radeta rekla je da je nosilac liste i prvi na listi Šešelj, koji je već devet godina u Haškom tribunalu. SRS je juče predala listu sa oko 11.500 potpisa. Osnovni slogan te stranke je "Biram Srbiju".

 

Listu broj tri "Ujedinjeni regioni Srbije-Mlađan Dinkić" podržalo je 12.178 građana sa ispravnim potpisima.

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) predali su listu kandidata sa potpisima podrške 12.359 građana. Lista se zove "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić", koji je i prvi na listi, a za njim slede Veroljub Stevanović, Maja Gojković, Boško Ničić, Vladan Vasić, Verica Kalanović i drugi.
Slogan URS je: "Jaki regioni, jaka Srbija".

Listama SRS i URS ostavljeno je da do 30. aprila odrede svoje predstavnike koji će ući u prošireni sastav RIK-a. SRS, URS i "Preokret" svoje izborne liste RIK-u su predali sinoć, a ta komisija je dužna da u roku od 24 sata proglasi liste ili ukaže na nepravilnosti koje moraju da budu ispravljene.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza