Naslovna  |  Radio  |  Vesti  |  Potpisani ugovori za socijalne stanove u Čačku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2012. Beograd

Potpisani ugovori za socijalne stanove u Čačku

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić potpisao je danas ugovore za izgradnju deset hiljada kvadratnih metara stambnenog prostora socijalnih stanova sa predstavnicima sedam gradova - Kragujevca, Kikinde, Niša, Zrenjanina, Kraljeva, Pančeva i Čačka koji će dobiti ukupno više od 200 miliona dinara.

Nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije,najavljeno je da će tim gradovima novac za gradnju socijalnih stanova biti uplaćen već u ponedeljak 31. decembra.

Ministar Velimir Ilić je kazao da su ti gradovi prvi dobili novac, jer su dostavili potrebnu dokumentaciju na osnovu konkursa koje sprovodi Ministarstvo građevine zajedno sa Agencijom za socijalno stanovanje.

Ministar je najavio da će u idućoj godini biti obezbeđeno još najmanje oko deset miliona evra za tu namenu, a tim sredstvima gradiće se dodatnih 50 hiljada kvadratnih metara stambenog prostora širom zemlje.

Prema rečima Ilića, država želi da zbrine najugroženije građane, a to su prvenstveno invalidi, samohrane majke, romske i porodice sa puno dece i beskućnici.

Iz Gradske stambene agencije u Čačku ranije je najavljeno da početkom naredne godine u Čačku treba da počne gradnja 124 socijalna stana, na dve lokacije. U naselju Obrež gradiće se 24 stana,u 6 lamela po 4 , za višečlane porodice. Prosečna površina stambene jedinice iznosiće oko 70 m2. Pored stambenog prostora sardžaće podrum i potkrovlje. Sto stambenih jedinica u naselju Ljubić kej gradiće se u blizini toplane. Od tih 100 stanova, 70 je namenjeno tzv.neprofitnoj prodaji, a 30 će imati karakter socijalnih stanova.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

25.05.

2013.

Samohrana majka [neregistrovani] u 16:34

Socijalni stanovi

Kada je konkurs za stanove u Ljubicu?

Odgovori

Ostavi komentar