Naslovna  |  Radio  |  Vesti  |  "Trojka" u trci za Disovu nagradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 03. 2012. Čačak

Autor: J.S. Izvor: Radio Čačak

"Trojka" u trci za Disovu nagradu

U užem izboru za laureata Disove nagrade za ovu godinu su pesnici: Dragan Jovanović Danilov, Nebojša Vasović i Tanja Kragujević. Konačnu odluku žiri će saopštiti 7.marta.

Žiri u sastavu: Saša Radojčić, Radmila Lazić, dr Dragan Hamović, prof. dr Dragan Bošković i Aleksandar Laković posle duže rasprave na sednici održanoj u Beogradu, odlučio je da se u trci za ovogodišnju Disovu nagradu nadje troje pesnika. To su: Dragan Jovanović Danilov, Nebojša Vasović i Tanja Kragujević. Konačnu odluku žiri će saopštiti u sredu, 7.marta, na konferenciji za medije u Čačku i time zvanično najaviti 49. Disove svečanosti, koje počinju tradicionalno na dan pesnikovog rođenja, 10. marta.
Disova nagrada dodeljuje se savremenom pesniku za celokupan pesnički opus koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj književnosti. Laureat će obeležiti 49. “Disovo proleće“, koje od 1964. godine organizuje Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ i grad Čačak. Osim nagrade (plakete i novčanog dela) dobitniku organizator štampa knjigu pesama, priređuje izložbu sa katalogom i posvećuje više programskih sadržaja. Iduće nedelje biće poznat i program ovogodišnjih Disovih pesničkih svečanosti.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza