Naslovna  |  Radio  |  Vesti  |  Sve više zahteva za subvencije komunalija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 03. 2012. Čačak

Autor: J.S. Izvor: Radio Čačak

Sve više zahteva za subvencije komunalija

Na ovogodišnji poziv čačanskog Centra za socijalni rad za prikupljanje podataka radi izrade i ažuriranja socijalne karte javilo se oko 200 gradjana. Medju njima je 30- tak novih lica, a ostalo su stari korisnici.

Gradjani, koji odredjenom dokumentacijom potvrde da su u stanju socijalne potrebe, stiču pravo na subvencije prilikom plaćanja komunalnih usluga. Bolji odziv po upućenom javnom pozivu za izradu i ažuriranje socijalne karte u odnosu na ranije godine odslikava sve težu materijalnu situaciju stanovništva. Prvenstveno je povećan broj korisnika socijalne pomoći za oko 150 lica, ističe dipl. pravnik Centra za socijalni rad Stanimirka Milošević. Ona dodaje da je Gradskom veću upućen predlog za povećanje iznosa subvencija za 300 dinara. Za grejanje bi, umesto dosadašnjih 1.000 dinara, subvencija iznosila 1.300 dinara mesečno, za vodu 1.000 dinara umesto dosadašnjih 800 dinara, a za smeće 300 umesto ranijih 200 dinara po domaćinstvu.

Gradjani u stanju socijalne potrebe mogu se i dalje javljati Centru sa zahtevom za izradu socijalne karte svakim radnim danom od 8 do 14 časova.

Nema komentara.

Ostavi komentar