Naslovna  |  Radio  |  Vesti  |  Novi konkursi Grada Čačka za zapošljavanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 04. 2012. Čačak

Autor: J.S. Izvor: Radio Čačak

Novi konkursi Grada Čačka za zapošljavanje

Čačanska filijala Nacionalne službe zapošljavanja je, u skladu sa Akcionim planom zapošljavanja grada Čačka, raspisala javne pozive za: dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima i pojedincima za samozapošljavanje, kao i za organizovanje i sprovodjenje javnih radova u ovoj godini. Za ove namene Grad opredelio 30 miliona dinara.

Subvencije se, prema javnom pozivu, odobravaju u jednokratnom iznosu od 200 hiljada dinara po licu. Prednost imaju proizvodne i proizvodno- uslužne delatnosti.  Subvencija je namenjena poslodavcima iz privatnog sektora sa teritorije Čačka, koji će zaposliti do 5 nezaposlenih lica na neodredjeno vreme od najmanje dve godine. Kada je reč o samozapošljavanju, odobrava se radi osnivanja radnje ili drugog oblika preduzetništva i za osnivanje privrednog društva ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Korisnik subvencije za samozapošljavanje je dužan da registrovanu delatnost obavlja najmanje 12 meseci. Pozivi su otvoreni do utroška sredstava.

Javni radovi za ovu godinu se organizuju u oblastima: socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti, zatim održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Poslodavac izvodjač javnog rada zapošljava nezaposlena lica sa evidencije, a prednost imaju teže zapošljiva lica i nezaposleni u stanju socijalne potrebe. Maksimalna dužina trajanja radova je 6 meseci. Prioritet u izboru imaće projekti koji obezbedjuju, uz upošljavanje teže zapošljivih lica, sufinansiranje učešćem njihovih podnosioca ili izvodjača rada i koji imaju veći interes za gradjane i lokalnu sredinu. Prijave se mogu podneti u narednih mesec dana.

Obrazac zahteva i biznis plana mogu se dobiti u čačanskoj filijali Nacionalne službe zapošljavanja i na šalteru 8 Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove grada Čačka.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza