Naslovna  |  Radio  |  Vesti  |  Izbegnut bankrot Fabrike hartije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 04. 2012. Čačak

Autor: J.S. Izvor: Radio Čačak

Izbegnut bankrot Fabrike hartije

Agencija za privatizaciju i Ministarstvo ekonomije su prihvatili program restruktuiranja čačanske Fabrike hartije. Za pokretanje proizvodnje neophodne subvencije

Odluku o  prihvatanju  programa restruktuiranja čačanske Fabrike hartije potvrdio je za Radio Čačak nedavno postavljeni direktor ovog preduzeća  Dragan Milenković. On kaže da to znači da bi uskoro ovo preduzeće moglo da izadje iz agonije i stane na zdrave noge. Vrlo brzo se može očekivati da će radnicima biti povezan radni staž za period od 2007. do 2011. godine. Uporedo je podnet zahtev za subvencije, kako bi proizvodnja mogla da bude pokrenuta najkasnije do kraja maja. Ova odluka otvara i put za pregovore sa zainteresovanim kupcima, naglašava Milenković. Za sada se razgovara sa jednom domaćom i jednom italijasnkom firmom.

Predsednik Samostalnog sindikata u fabrici Miloš Tripković veruje da će narednih dana država, uz povezivanje radnog staža, omogućiti i isplatu plata za 268 radnika. U Fabrici hartije, koja je 2007. godine prodata bugarskoj firmi „Čestijm“,  proizvodnja je potpuno obustavljena 23. marta prošle godine. Radnici, koji su se prošle i ove sedmice okupljali u krugu Fabrike zabrinuti da bi do kraja ovog meseca mogao da bude proglašen njen bankrot, već 12 meseci ne primaju plate i očekuju da će nakon dogovora u Ministarstvu finansija biti obezbedjena sredstva za isplatu makar dve minimalne zarade.

Tripković najavljuje da će se radnici ponovo okupiti u ponedeljak, kada će im biti prenete najnovije informacije i rezultati dogovora čelnika firme sa nadležnima u resornim ministarstvima.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza