Naslovna  |  Radio  |  Vesti  |  Pomoć SIEPE za izvozni marketing
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 04. 2012. Srbija, Čačak

Autor: J.S. Izvor: Radio Čačak

Pomoć SIEPE za izvozni marketing

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA je raspisala 13. javni poziv za dodelu 150 miliona dinara bespovratne finansijske pomoći pojedinačnim privrednim subjektima i poslovnim uduženjima za izvozni marketing. Rok za podnošenje prijava je 18. maj.

Za bespovratna finansijska sredstva mogu konkurisati pojedinačni privredni subjekti i poslovna udruženja proizvodnih delatnosti svih sektora ili uslužne delatnosti i to u sektorima: energetike, građevine, reciklaže, idustrijskog i tekstilnog dizajna. Ovi privredni subjekti treba da su pozitivno poslovali u 2010. i/ili 2011. godini, da jedan deo prihoda ostvaruju iz izvoza, te da nisu u postupku stečaja, likvidacije i da nisu u teškoćama. Aktivnosti za koje se refundiraju sredstva su individualni nastup kompanija ili udruženja na inostranim sajmovima, otvaranje predstavništva na stranim tržištima, nastup kompanija u okviru organizovanih privrednih poseta inostranim tržištima, internacionalizacija proizvoda kroz jačanje konkurentnosti- istraživanje tržišta, sertifikacija proizvoda, sertifikacija upravljanja kvalitetom, kao i jačanje marketinških kapaciteta.

Glavne novine od ove godine su: pravo učešća na konkursu imaju zadruge, veliki privredni subjekti za sve aktivnosti; poslovna udruženja mogu konkurisati za sve aktvnosti osim za sertifikaciju; mogućnost refundacije do 75% opravdanih troškova sertifikacije.

U prethodnih 12 krugova Programa isplaćeno je 550 miliona dinara. Od početka programa, sredinom 2006. godine, sredstva su odobrena za 1.137 preduzeća od ukupno 1.827 prijavljenih.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza