Naslovna  |  Radio  |  Vesti  |  Čačanski poljoprivrednici na sajmu u Veroni
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 02. 2012. Čačak

Autor: J.S. Izvor: Radio Čačak

Čačanski poljoprivrednici na sajmu u Veroni

Istaknuti poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada Čačka, njih 50, otišli su juče na poljoprivredni sajam u Veronu. Četvorodnevnu posetu organizovala je lokalna samouprava.

 

Grad Čačak je i ove godine organizovao posetu istaknutih poljoprivrednih proizvođača sa teritorije grada Čačka sajmu „Fieragricola“ u italijanskom gradu Verona. Ovogodišnji sajam jedan je od najvećih u Evropi, koji se u periodu od 2. do 5. februara održava u Veroni. Svake godine okupi preko 1.300 izlagača iz celog sveta i pruža im mogućnost predstavljanja svojih proizvoda na jednom mestu. U toku četiri dana, koliko sajam traje, očekuje se preko 130.000 posetilaca i 25 stranih delegacija za koje je organizovano preko 200 radionica i stručnih predavanja u cilju predstavljanja najsavremenijih tehnologija, sticanja novih znanja i unapređenja poslovanja. Na prostoru od oko 65.500 kvadratnih metara, u 10 hala, biće predstavljeno preko 700 vrhunskih grla stoke, najsavremenije mašine i oprema, pesticidi, đubriva, semena, oprema za solarnu, eolsku i hidro energiju, nova generacija vozila koja ne zagađuju okolinu...

Fieragricola“ je glavni dogadjaj u Italiji koji spaja agro - inženjere sa uzgajivačima životinja i takođe okuplja čitavu panoramu kompanija iz poljoprivrednog sektora. On prezentuje potrebe ovog sektora kroz nove teme i sadržaje, stimuliše odnose izmedju izlagača, posetioca i sektora udruženja, i uključuje posetioce u dinamični razvoj.

Nema komentara.

Ostavi komentar