Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 04. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Mihajlović u Čačku: Žene, uključite se u politiku

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović posetila je danas Čačak. Mihajlović je pozvala žene u Srbiji da se uključe u politički život i doprinesu napretku zemlje.

Mihajlović je na Uniji žena u Čačku rekla da će građani Srbije 24. aprila moći da biraju kakvu će državu imati u narednom periodu, ističući da žene mogu da daju svoj doprinos i izaberu listu koju predvodi Aleksandar Vučić.

 

Ona je pozvala žene da razgovaraju sa komšinicama i prijateljicama o tome i dodala da su žene veliki politički potencijal Srbije. “SNS je pokazala kakav odnos svako treba da ima i po pitanju rodne ravnopravnosti. Trudili smo se da radimo puno u oblasti ekonomije, kako da pokrenemo celu Srbiju, ali deo koji se odnosi na žene još nije dovoljno pokrenut”, naglasila je Mihajlović.

 

 

 

 

Kako je rekla, najviše žena na funkcijama na republičkom nivou je iz SNS, ali svega ih je nekoliko na čelu lokalnih samouprava. “Žene su uvek bile sa strane ili u porodici i nije se do sada mogao videti njihov potencijal koji je ogroman. Čačak je poznat po preduzetnicama i može da bude primer za druge gradove i opštine”, navela je ona.

 

Mihajlović je podsetila da je vlada sa premijerom Vučićem formirala Koordinaiono telo za rodnu ravnopravnost, na čijem je čelu ona kao potpredsednik vlade. “U EU niti u zemljama u okruženju ne postoji nijedna zemlja koje ima takvo telo tako visoko postavljeno - pored samog premijera. To je bio prvi korak da pokažemo koliko nam je važna rodna ravnopravnost”, naglasila je Mihajlović.

 

 

 

 Ona je istakla da su tu važne tri stvari - ekonomsko osnaživanje žena putem konkretnih projekata, borba protiv nasilja nad ženama i njihovo veće uključivanje u društveni i politički život. “Uspeli da izdignemo temu rodne ravnopravnosti da bude jedno od glavnih pitanja i svaka stranka u kampanji se sada bavi time, što ranije nije bio slučaj, tako da smo zahvaljujući SNS dosta napredovali”, navela je Mihajlović.

 

 

 

 Ona je podsetila da je vlada 2016. proglasila za godinu preduzetništva i izdvojila 16, 5 milijardi dinara iz budžeta za podršku preduzetništvu, od čega će veliki deo biti namenjen preduzetnicama. Taj novac je za one koji započinju biznis, ali i one koje već rade, a potrebna im je finansijska podrška.

 

 

Mihajlović je podsetila da Evropska banka za obnovu i razvoj sprovodi program od 20 miliona evra za žensko preduzetništvo i pozvala žene da i to iskoriste. “Nama je interes da žene rade, kada su ekonomski samostalne drugačije donose odluke. Nadam se da će posle izbora žene još više pokazati koliko mogu i znaju.

 

 

 Koordinator Unije žena SNS Ana Mišević je rekla da su u Uniji uspešne Čačanke koje su veliki borci i uspevaju da savladaju razne prepreke.

Nema komentara.

Ostavi komentar