Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 04. 2016. Čačak

Izvor: RTS

Velimir Ilić: Odlazimo u opoziciju u Čačku

Nova Srbija je donela odluku da odlazi u opoziciju u Čačku a tu odluku je na današnjoj konferenciji za novinare saopštio predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

Ilić je rekao da je Nova Srbija principijelna i da ne može u vlast sa onima koji lažu, navodeći da je to Milun Todorović. Todorović je bio prvi na listi Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje, na lokalnim izborima 24.aprila.

"Izašli smo na izbore, časno i korektno, jedini samostalno. Četiri godine smo imali svakodnevne napade i to od jedne minorne stranke. Neka im to služi na čast kako su se ponašali. Zahvaljujem se svim članovima Nove Srbije, jer su za nas glasali članovi i najjuži krug simpatizera", rekao je Ilić.

Istakao je da su očekivali više, ali je napomenuo da je narod bolji sudija.

"U Novoj Srbiji smo odlučili da u vlast nećemo ni po koju cenu. Bićemo opozicija i pružićemo šansu onima koji su nas pljuvali i koji su kočili mnoge procese još dok su bili u parlamentu, pa se svađali, delili, nisu hteli da glasaju budžet", rekao je Ilić, poručujući da će oni što su mnogo šta obećali morati to i da ispune.

Ilić je poručio da Nova Srbija neće biti opozicija građanima i da će uvek raditi u njihovom interesu.

Prvi čovek Nove Srbije je rekao da posle 20 godina vlasti odlaze u opoziciju časno i pošteno, navodeći da će ih ljudi praviti od blata kada vide kako će ovi da zagužvaju. On je potom podneo račun u kakvom stanju Nova Srbija predaje grad Čačak, navodeći da se sve radilo po zakonu, što je potvrdila i Državna revizorska institucija.

"U Beogradu trećina građana nema kanalizaciju. To u Čačku nije slučaj. Izgradili smo brojne puteve, škole, terene...Predajemo vlast sa stanjem u budžetu od 248 miliona dinara. Toliko je danas novca na računu grada", rekao je Ilić.

Poručuje da oni koji dolaze moraju da zapamte koliko su novca dobili u kasi.

"Ovaj grad poseduje kredit u iznosu od 2,5 odsto u odnosu na budžet grada koji je uzet za završetak stadiona. Nikakvih kreditnih zaduženja Čačak više nema. Na današnji dan sva javna preduzeća posluju pozitivno. Ni jedno preduzeće ne duguje ni dinar. Čačak od svih gradova u Zapadnoj Srbiji finansijski stoji najbolje. U administraciji grada ima manje 104 radnika. Kao opozicija gledaćemo da to ne budu stranačka zapošljavanja", rekao je Ilić.

Istakao je da Čačak danas ima 10.853 nezaposlena građana po evidenziji NZS.

"Predajemo vlast sa ovim parametrima. Naši prijatelji koji su pobedili obećali su velika zapošljavanja, odmah 200 mladih, odmah izgradnja zatvorenog bazena...Sva ta obećanja smo zabeležili, imamo snimke, i tražićemo da to ispune, poručio je Ilić, navodeći da se maksimalno trudio kao gradonačelnik i ministar da pomogne gradu i građanima. On je uputio građane da se ubuduće obraćaju na novu adresu, a to je Milenko Kostić.

 

 

Kostić je vlasnik "Autočačka", kompanije u kojoj radi Milun Todorović.

"On je na izbore izašao sa tri liste: SNS, Radojević ali i Dveri koje su ćutale oko privatizacija, bioskopa, Hidrogradnje, Hladnjače.... Budućem gradonačelniku želim da dobro radi i da mu kažem da mora na ovoj funkciji manje da laže. Mnogo laže. Imam priliku da vam podelim njegovo punomoćje i tužbu koju je uputio prema gradu. Sramota je lagati građane", rekao je Ilić.

Pratićemo šta će se raditi u ovom slučaju, rekao je Ilić. Tokom predizborne kampanje kandidat SNS a za gradonačelnika Milun Todorović rekao je da kompanija ''Autočačak'', u kojoj obavlja funkciju generalnog direktora, nije tužila grad Čačak i Republiku Srbiju, već isključivo osiguravajuću kuću, zbog štete nastale u poplavama iz 2014. godine.

On je naveo da je Velimir Ilić, koji je izneo ove tvrdnje, ''slagao kao i mnogo puta do sada''.

Velimir Ilić je danas ponovio raniju tvrdnju , da ga je Milenko Kostić zamolio pred svedocima da se kandiduje za gradonačelnika ispred privrednika, da bi sutradan kandidovali svog kandidata, a da danas kaže da to nije istina.

On je naveo da će se analizirati rezultati izbora i potom doneti odluka o eventualnim promenama u Gradskom odboru Nove Srbije, navodeći da će neki biti i kažnjeni. Govoreći o svojoj krivici Ilić je rekao da je Nova Srbija morala da napusti vlast onog momenta kada je došlo do podele u lokalnom SNS-u i kada su prestali da ulaze u salu.

"Mi smo ih šlepali do kraja vlasti iako su imali tri odbornika a ušli su sa 14, da bi nam vratili na neki drugi način kada su sve što je bilo loše pripisali Novoj Srbiji. Nismo trebali nikoga da šlepamo, trebali smo da raspustimo Skupštinu grada i da se raspišu novi izbori", rekao je Ilić.

Ilić je naveo da je Nova Srbija u dvadeset opština izašla samostalno na izbore i da je ostvarila dobre rezultate. On je rekao da je zahvaljujući podršci građana u tim opštinama Nova Srbija zasluženo osvojila svih pet poslaničkih mandata u budućoj Skupštini Srbije.

Predsednik Nove Srbije je rekao da je pre izbora postigao dogovor sa Aleksandrom Vučićem da ne bude na poslaničkoj listi već da će u novoj Vladi Srbije raditi nešto drugo. Do izbora Velimir Ilić je bio ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za vanredne situacije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza