Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

10. 05. 2016. Čačak

Autor: G.Otašević Izvor: Politika

Čačak: Počeli pregovori o formiranju vlasti

Rukovodstvo Srpske napredne stranke u Čačku počelo je razgovore o uspostavljanju nove gradske vlasti, i već se naslućuje kako bi mogla da izgleda ta većina. Imala bi 47 odbornika (SNS 35, GG „Dr Aleksandar Radojević” 6, SPS – DSS – JS 5, Stranka Rusa Srbije 1), dok bi u opoziciji ostali do sada najljući suparnici iz gradskog parlamenta, Dveri (21) i Nova Srbija (7).

Koalicija oko Socijalističke partije saopštila je da želi sa nama, isto je učinio i dr Aleksandar Radojević, pa smo na korak od odluke. Želja nam je da nova vlast okupi najbolje što ovog trenutka imamo u gradu i da krenemo napred punom snagom. Birači mnogo očekuju od nas a SNS ima najveću odgovornost, i ne smemo ih izneveriti – kaže Milun Todorović, kandidat naprednjaka za gradonačelnika Čačka.

On je naveo da je na razgovore, prošle subote, bilo pozvano i gradsko rukovodstvo Nove Srbije, dodajući da su oni „sami sebe isključili iz tih pregovora”.

– Poštujemo izborni rezultat NS-a ali oni nisu došli na razgovore. Odlučili su da pređu u opoziciju, i tu nemam šta da dodam – ističe Todorović.

Milan Draškić, portparol GO Nove Srbije, objašnjava zbog čega su se pobednicima izbora i svojim političkim saveznicima u Srbiji zahvalili na pozivu:

– Kao što je već saopštio naš predsednik Velimir Ilić, Nova Srbija odlazi u opoziciju i ne želi da učestvuje u bilo kakvim razgovorima oko formiranja vlasti.

 

 

Doktor Aleksandar Radojević koji je, predvodeći grupu građana, osvojio čak šest odborničkih mesta, kaže da su razgovori sa naprednjacima krenuli u dobrom pravcu.

– Načelno da, ali čekamo sledeću sredu kad budu poznati predlozi za kadrovska rešenja na mesta zamenika gradonačelnika i rukovodioce zdravstvenih jedinica – kazao je dr Radojević za „Politiku”.

On je u prethodnom sazivu Skupštine Srbije bio narodni poslanik, kao član Srpske napredne stranke, ali je na ove lokalne izbore izašao samostalno, nezadovoljan kadrovskom listom SNS-a u Čačku.

– Dabome da ni sada, u razgovorima oko buduće koalicije u Skupštini grada, ne mogu i neću prihvatiti nametnuta i loša kadrovska rešenja na listi SNS- a. Uostalom, zbog njih sam i osnovao grupu građana. Tu na prvom mestu mislim na Radenka Lukovića, dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Čačka – veli dr Radojević.

Pita li neko nešto dverjane, koji imaju više od četvrtine odbornika u Skupštini grada.

– Bilo je najavljeno iz SNS-a da će nas pozvati na razgovore oko obrazovanja nove vlasti, a onda su nas, izgleda, precrtali. Prošle sedmice sa nama niko nije razgovarao, ali i dalje ostajemo otvoreni za sporazum i sa Srpskom naprednom strankom i sa svima ostalima koje će učestvovati u radu novog parlamenta. Pri tome ćemo se držati onoga što smo saopštili samo dan posle izbora: spremni smo na koaliciju sa svima pod uslovom ako svi funkcioneri iz prethodne vlasti, ma iz koje stranke da su, budu skinuti sa kadrovskih lista, jer su u 20 proteklih godina upropastili ovaj grad i njegove žitelje – kaže za „Politiku” Boško Obradović, predsednik Dveri.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza