Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

24. 05. 2016. Čačak

Izvor: Alo

Čačak: Ukidaju TV prenose skupštinskih zasedanja

Nova vladajuća većina u Čačku promeniće statut grada kako bi se zadovoljili apetiti svih stranaka koje su nastupale u koaliciji sa SNS-om. Kako bi kompenzovali povećanje troškova, novi vlastodršci predlažu ukidanje TV prenosa skupštinskih zasedanja.

Naprednjaci, Pokret socijalista (PS), SDP Rasima Ljajića i PUPS ozbiljno razmišljaju da promenom gradskog statuta broj pomoćnika gradonačelnika sa dosadašnja tri povećaju na pet, a predsednik lokalnog parlamenta ubuduće će umesto jednog imati dva zamenika. U vladajućoj koaliciji u vezi sa time se ne oglašavaju zvanično, ali upućeni u politička dešavanja tvrde da budući gradonačelnik Milun Todorović (SNS) trpi velike pritiske od strane stranačkih kolega, ali i koalicionih partnera.

- Ogromna je jagma za funkcije unutar koalicije. Svi smatraju da im sleduje deo kolača nakon izborne pobede i žele da iskoriste trenutak kako bi se dokopali delića vlasti - kaže sagovornik „Alo!“ iz SNS-a.

 

 

U najvećoj opozicionoj grupaciji, u Dverima, pitaju se hoće li naprednjaci preživeti unutarkoalicioni rat za funkcije.
- Prosto je neverovatno da u SNS-u uopšte razmišljaju o promeni statuta kako bi zadovoljili nezajažljive partnere iz minornih stranaka. Te stranke, kojima mnogi ne znaju ime, otvoreno ucenjuju budućeg gradonačelnika Miluna Todorovića - ističe lider Dveri Boško Obradović. Doskorašnji predsednik skupštine Veljko Negovanović, čiji će SPS najverovatnije biti koalicioni partner naprednjaka u budućoj vlasti, smatra da je povećanje broja pomoćnika gradonačelnika opravdano.

Budući gradonačelnik Milun Todorović najavio je ukidanje TV prenosa skupštinskih zasedanja, ali i dnevnica za odbornike. On je rekao da će prvo krenuti od sebe i da neće primati gradonačelničku platu, pošto će ostati u radnom odnosu u kompaniji „Auto-Čačak“. U čačanskoj opoziciji tvrde da neće dopustiti ukidanje TV prenosa, jer se radi o demokratskoj tekovini. Protiv te ideje je i koalicioni partner naprednjaka Pokret socijalista.

Nema komentara.

Ostavi komentar