Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

27. 05. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Odobren projekat za opremanje ekološkog - edukativnog kampa

Predstavnici Ministarstva omladine i sporta i Grada Čačka potpisali su 26.maja u Beogradu ugovor kojim će se finansirati projekat „Adaptacija i opremanje regionalnog ekološko-edukativnog kampa“. Za potrebe realizacije ovog projekta resorno ministarstvo je obezbedilo 995.000,00 dinara.

Projekat je odobren u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou, a kompletnu konkursnu dokumentaciju i projekat je pripremila Kancelarija za mlade grada Čačka.
U 21 gradova i opština širom Srbije će, i ove godine, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, biti realizovani projekti namenjeni razvijanju usluga i mehanizama koji pospešuju zapošljivost i zaposlenost mladih, stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja i informisanje kroz rekonstrukciju i opremanje omladinskih klubova, kancelarije za mlade, info centara i drugih prostora za mlade kao i za stvaranje uslova za promociju i upražnjavanje zdravih i bezbednih stilova života kroz izgradnju rekreativnih sportskih terena, teretana na otvorenom, otvorenih prostora za rekreativne sadržaje, biciklističke, trim staze itd. U tu svrhu ministarstvo je za finansiranje ovih projekata izdvojilo 25.720.643,99 dinara. 


Od svog osnivanja do danas Ministarstvo omladine i sporta je jedinicama lokalne samouprave dodelilo više od 250 miliona dinara za 446 projekta. Kontinuirana podrška Ministarstva lokalnim samoupravama, kroz konkurse za finansiranje projekata kojima se realizuju ciljevi Nacionalne strategije za mlade predstavlja ujedno i podsticaj mladima u organizovanju, društvenom delovanju i zapošljavanju, a sve u cilju razvijanja njihovih ličnih potencijala i ostvarivanja opšte društvene dobrobiti (preuzeto sa internet stranice Ministarstva omladine i sporta)

 

Od 54 učesnika, koliko se ukupno prijavilo na Konkurs, sredstva su odobrena za 21 projekat, a među njima i projekat Grada Čačka za deo konkursa A; Oblast A-1: Stvaranje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, aktivno učešće u društvu, sprovođenje kulturnih sadržaja i informisanje prilagođeno potrebama svih kategorija mladih (rekonstrukcija i opremanje omladinskih klubova, kancelarije za mlade, info centra i drugih prostora za mlade);


Kratak opis projekta:


Opšti cilj projekta je stvaranje uslova za unapređenje kvaliteta života mladih u Čačku i šire.
Projekat podrazumeva adaptaciju i opremanje kampa u Rošcima. Adaptacija podrazumeva nabavku i instaliranje ekološki prihvatljivog grejnog sistema za Kamp u Rošcima u cilju korišćenja kampa i van letnje sezone. Za grejni sistem su izabrane toplotne pumpe zbog uštede energije i ekološke prihvatljivosti, obzirom da se Rošci nalaze na planini Kablar koja je deo zaštićenog područja. Opremanje kampa podrazumeva nabavku didaktičkih sredstava, edukativnog materijala i sportskih rekvizita.

Nema komentara.

Ostavi komentar