Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

05. 06. 2016. Čačak

Izvor: RTS

Obradović: Istorijska šansa za smenu političkih generacija

U Čačku je održana sednica Glavnog odbora pokreta Dveri na kojoj je predsednik tog pokreta Boško Obradović predstavio izborne rezultate.

"Dobili smo veliku šansu naroda i veliku istorijsku šansu smene političkih generacija na sprskoj političkoj sceni", rekao je Boško Obradović i poslanicima i odbornicima Dveri poručio da je na njima da te šanse iskoriste i opravdaju poverenje svojih birača.

Prema njegovim rečima, od sada će se u Narodnoj skupštini moći čuti glas građana Srbije koji su protiv ulaska Srbije u EU i Nato i koji su za okretanje spoljnopolitičkog pravca Srbije ka Ruskoj Federaciji, za stratešku saradnju sa Rusijom u političkom ekonomskom i vojno-bezbednosnom smislu.

"Vidimo da se ovih dana otvara i perspektiva evroazijskih integracija o kojima smo godinama mi nazad govorili i da smo dobili poziv Evroazijske ekonomske unije da stupimo u pregovore i saradnju sa njom. Sve ono o čemu se smo pričali i ono što su mnogi smatrali nemogućnim postaje moguće", rekao je Obradović.

 

 

On je napomenuo da je siguran da pokret Dveri ima veliku političku perspektivu i u nastupajućem periodu šansu da ne bude samo među nekoliko najjačih političkih opcija trenutno u Srbiji ili među pet najjačih poslaničkih klubova u Skupštini Srbije, već da postepeno ide ka "samom vrhu" političke scene.

"Mi moramo da podižemo lestvicu naših ciljeva i želja za budućnost i da idemo u pravcu tako da Dveri dočekaju sledeće republičke izbore, bez obzira da li će biti vanredni ili redovni kao jedna od tri najjače političke organizacije u Srbiji", naglasio je Obradović.

Na sednici Glavnog odbora, odbornici iz cele Srbije su potpisali Kodeks časti, koji je usvojen na prošlogodišnjem Izbornom saboru Pokreta i važi za sve izabrane ili postavljene funkcionere Dveri.

Nema komentara.

Ostavi komentar