Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

25. 06. 2016. Čačak

Autor: V.Ilić Izvor: Večernje novosti

Čačak: Stop novinarima da prate rad većnika

PRVU sednicu Gradskog veća obeležila je skandalozna odluka novog gradonačelnika Miluna Todorovića, po kojoj je novinarima zabranjen pristup tokom zasedanja ovog tela. Naime, Todorović je na početku sednice "zamolio" predstavnike medija da napuste salu Gradskog veća, kako bi, kako je objasnio, većnici "imali mir u radu"!?

Ovom odlukom gradonačelnik je ukinuo praksu dugu dve i po decenije, jer su sednice veća bile još od 1992. godine javne, odnosno novinari su imali nesmetan pristup svim zasedanjima gradske vlade, dobijali su materijal za sednice, baš kao i većnici.

Novinari su prvo bili zbunjeni, a potom su napustili zgradu gradske uprave, rešeni da bojkotuju rad Gradskog veća. Todorović ih je pre toga obavestio da će izjave moći da uzm, nakon što se sednica završi, ne precizirajući kada će se to dogoditi.

- Posle ovakvog stava nameće se jednostavno pitanje - šta je to tajno u radu gradskog veća i da li se neke odluke možda donose ispod žita? U svakom slučaju, već na samom početku rada nove izvršne vlasti javnosti poslata je loša poruka. Zna se od koga zavisi da li će i kada biti ispravljena. Od novinara svakako ne - zaključile su kolege novinari.

Na ovu odluku Todorovića reagovao je i Bratislav Jugović, potpredsednik Pokreta socijalista, koji se i sam pitao zašto Todorović ima strah od medija.

 


Zna li Todorović da na Gradskom veću nema predstavnika opozicije? Zna li Todorović da će mu mediji biti najveća opozicija, ako ima neprimeren odnos prema njima? Zašto je pokušavao da ukine skupštinske prenose? Uočava li Todorović da se kao potpredsednik Vučićeve partije ponaša kao predstavnik Radulovićeve partije? Njegov postupak je refleksna radnja, zapravo to je refleks stečen strahom od reflektora javnosti.

Pošto je to izlečivo, još uvek sam ohrabren verom da Todorović u ulozi gradonačelnika može biti korisniji za Čačane od uloge vlasnika zaključanog bioskopa - naglasio je Jugović.

PREKRŠEN STATUT GRADA

INAČE Statut Grada Čačka i Poslovnik o radu Gradskog veća predviđa da su poslovi regulisani tim dokumentima dostupni javnosti. Samim tim, može se zaključiti da je gradonačelnik Todorović već na prvoj sednici prekršio najviša pravna akta grada na čijem je čelu.

Nema komentara.

Ostavi komentar