Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

09. 07. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Više novca za boravak dece u privatnim vrtićima

Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Čačka za 2016. godinu, koju je donela Skupština grada na sednici održanoj 7. jula, planirana su sredstva da se učešće Grada u naknadi dela troškova boravka deteta u privatnoj predškolskoj ustanovi u radnoj 2016/2017. godini poveća sa 5.250,00 dinara na 8.250,00 dinara mesečno, po jednom detetu, o čemu će odlučiti Gradsko veće na prvoj narednoj sednici.

Uslov za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova boravka deteta u privatnoj predškolskoj ustanovi je da dete nije upisano u predškolsku ustanovu čiji je osnivač grad Čačak zbog nedostatka kapaciteta.


Na osnovu člana 3. stav 1. i 2. Pravilnika o pravu na naknadu dela troškova boravka deteta u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice („Sl. list grada Čačka“, br.7/2015), roditelj, staratelj, usvojitelj ili hranitelj  za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova boravka deteta u privatnoj predškolskoj ustanovi podnosi zahtev Gradskoj upravi za društvene delatnosti,  počev od 1. avgusta  za radnu 2016/2017 godinu, odnosno nakon završetka konkursa za upis dece u predškolske ustanove čiji je osnivač Grad.


Uz zahtev  za naknadu roditelj, staratelj, usvojitelj ili hranitelj prilaže  fotokopiju lične karte (izvod iz čitača)  i ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom.


Ako je dete  boravilo  u predškolskojustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice i u radnoj 2015/2016. roditelj, staratelj, usvojitelj ili hranitelj dužan je da podnose obnovljen zahtev, a Gradska uprava donosi novo rešenje kojim se pravo priznaje za narednu radnu godinu, odnosno 2016/2017.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza