Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

28. 07. 2016. Čačak

Izvor: Ekapija

Čačak: Radovi na mostu biće završeni do 20. avgusta

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da most preko Zapadne Morave na obilaznici oko Čačka mora sada da se rekonstruiše, iako je turistička sezona u jeku i najavila da će radovi biti gotovi do 20. avgusta.

Mihajlović je rekla da je građevinska sezona uvek u jeku tokom leta i da su stručnjaci rekli da most mora što pre da se rekonstruiše.

- Takođe, jul i avgust su u samim gradovima manje frekventni iako je Čačak tranzitni grad. Rok je da do 20. avgusta bude gotov. Ne volim da se mešam stručnjacima u posao i ako oni kažu da taj most mora da se sredi, mi smo izdvojili novac i podržali - navela je Mihajlović.

Ona je rekla da će Putevi Srbije ubrzati radove kako bi se što pre normalizovao saobraćaj.

V.d. direktor Puteva Srbije, Zoran Drobanjak je rekao da na tom mostu skoro ništa da nije rađeno gotovo 40 godina i da je došlo krajnje vreme za rekonstrukciju da bi mogao i dalje da se koristim.

- Gledali smo kada nije gužva da to radimo, ali verujte veći je saobraćaj na obilaznici u aprilu ili maju nego sada. Izvođači moraju to da završe do 20. avgusta - rekao je Drobnjak.

Komentarišući inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića da meštani Goračića kod Čačka dobiju put, Drobnjak je rekao da Putevi Srbije i Ministarstvo građevinarstva finansiraju gradnju 1,4 kilometra tog puta, koji će biti gotov u narednih 15 do 20 dana.

Drobnjak je naglasio i da će tri kilometra regionalnog Prijevorskog puta u tom kraju biti obnovljeno tokom avgusta, kao i da će biti povećana bezbednost saobraćaja pošto će biti napravljeni trotoari.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza