Naslovna  |  Region  |  Čačak  |  Dveri: Republički džeparoši ponovo otimaju iz budžeta lokalnih samouprava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

18. 08. 2016. Čačak, Srbija

Izvor: ObjektivNo1.

Dveri: Republički džeparoši ponovo otimaju iz budžeta lokalnih samouprava

Srpski pokret Dveri apsolutno se protivi najavljenom predlogu Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, kojim Vlada Srbije planira novu pljačku gradskih i opštinskih budžeta, navodi se u saopštenju Srpskog pokreta Dveri.

Prosto je neverovatno da Vlada koja se hvali fiskalnom konsolidacijom, rastom BDP-a i suficitom u budžetu nastavlja sa uštedama na račun lokalnih samouprava.  Čemu ovo novo otimanje sa lokalnog nivoa ako je republička kasa puna i stabilna?
Ovo nije prvi put da Vlada Republike Srbije koju čine SNS i SPS napada lokalne budžete i na taj način puni praznu republičku kasu. Ovo je pre nekoliko godina uradio najpre Mlađan Dinkić kao ministar u Dačić-Vučić Vladi, čime su žestoko oštećeni budžeti lokalnih samouprava u Srbiji. Zašto Vlada Republike Srbije sada iznova smanjuje sredstva koja sleduju gradovima i opštinama na osnovu poreza na zarade koje su ostvarene na lokalnom nivou?


Poseban hit je izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da je Novi Sad veoma zadovoljan novim zakonskim predlogom jer mu se uzima samo 250 miliona dinara, a moglo je ili bilo u planu mnogo više. Vučevićeva, tj. logika lokalnih čelnika Srpske napredne stranke je da ne dovode u pitanje odluke Aleksandra Vučćića čak i kada su na direktnu štetu lokalnih samouprava kojima se nalaze na čelu.


Što se tiče grada Čačka Mlađan Dinkić nas je prošli put opljačkao za 200 miliona dinara, a njegov ekonomski i politički učenik Aleksandar Vučić sada nastavlja Dinkićevim putem, tako da možemo očekivati smanjenje gradskog budžeta za 2017. Smešne argumente nove ministarke Ane Brnabić da će Vlada oduzeto nadoknaditi investiranjem u lokalne razvojne projekte iz republičkog budžeta najbolje je demantovao sam Aleksandar Vučić u skupštinskoj raspravi povodom izbora Vlade kada je priznao da u Čačak i okolinu nije došla nijedna investicija godinama unazad. Dakle, da se otima od Čačka može, ali da se bilo šta vrati u Čačak - nema pojma! To je najbolja slika odnosa SNS prema našem gradu.


Parlamentarni predstavnici Dveri i na republičkom i na lokalnom nivou pobuniće se protiv ove nove otimačine od strane Vlade Republike Srbije. G. Vučiću, što ne udarite na tajkune, strane banke i strane firme koji nam deru kožu s leđa, kad ste tako hrabri, već iznova udarate na običan narod i otimate od budžeta lokalnih samouprava u Srbiji? Vi ste zaista pravi moderni Superhik – kradete od siromašnih da biste dali bogatim stranim firmama koje dolaze u Srbiju da nas iskoriste i sav profit odnesu u inostranstvo.

Informativna služba Srpskog porketa Dveri u Čačku

Nema komentara.

Ostavi komentar