Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

17. 10. 2016. Čačak

Izvor: Blic, Beta

Ima li dovoljno lekova u čačanskoj bolnici

Predsednik opozicione grupe građana "Za napredniji Čačak" u Skupštini Čačka Aleksandar Radojević izjavio je danas da čačanskoj bolnici nedostaju osnovni lekovi i da nema dovoljno lekara, zbog čega ne mogu da se organizuju svakodnevna dežurstva na pojedinim odeljenjima.

Radojević, koji je zaposlen u čačanskoj bolnici kao lekar specijalista, u saopštenju je demantovao izjave direktora čačanske bolnice Radoslava Miloševića koji je rekao da lekova i lekarskog kadra ima dovoljno i najavio tužbu protiv njega zbog optužbe da se "služi lažima".

-Pitam se u čemu je razlika između moje rečenice da nema svih lekova i vaše da 'povremeno dođe do nestašice određenih lekova'? Ako ne verujete meni i pacijentima, uzmite terapijsku listu bilo kog pacijenta sa bilo kog odeljenja i videćete da li nekog leka nema ili je zamenjen nekim drugim ili potpuno izostavljen- navodi u sopštenju Radojević.

Prema njegovim rečima, nedopustvo je da često uopšte nema, ili je nedovoljno antibiotika, citostatika, diuretika, kortikosteroida, lokalnih anestetika, potrošnog materijala ili ispravne opreme.

Radojević je pre pet dana na konferenciji za novinare u Čačku prvi put rekao da u čačanskoj bolnici nema dovoljno lekova, kao i da nakon odlaska lekara u penziju nekoliko odeljenja nije sposobno da organizuje svakodnevna dežurstva.

-Može vam se dogoditi da imate napad bubrega, a da nemate dežurnog urologa jer dežuraju svakog drugog dana, ili da se neko šlogira, da nemate dežurnog neurologa ili da vam zafali ortoped- rekao je Radoejvić.

Direktor čačanske bolnice demantovao je to tvrdnjom da svih lekova ima dovoljno, kao i lekarskog kadra, ističući da je bolnica samo prošle godine zaposlila četiri lekara na specijalizacijama.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza