Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

14. 11. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Moravički okrug: Spremni za zimsku sezonu

U Čačku je danas održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog okruga.

Na sednici je razmatrana informacija o stanju, spremnosti i pripremama subjekata za zimsku sezonu 2016/2017. godina na teritoriji Moravičkog upravnog okruga, kao i nivo stepena obučenosti štabova za vanredne situacije, privrednih društava i drugih lica od značaja za zaštitu i spasavanje. Razmatrana je i informacija o nivou popunjenosti, opremljenosti i obučenosti specijalizovanih jedinica civilne zaštite koje obrazuje Odelenje za vanredne situacije u Čačku, kao i stanje organizacije i izgrađenosti sistema za obaveštavanje i uzbunjivanje na teritoriji Moravičkog upravnog okruga.


Na osnovu izveštaja lokalnih štabova za vanredne situacije, gradskog Štaba u Čačku i opštinskih u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima, Okružni štab za vanredne situacije je konstatovao da su preduzete neophodne mere od strane navedenih lokalnih samouprava za održavanje puteva, ulica i trotoara u toku nastupajuće zimske sezone. 


Doneti su programi i planovi čišćenja snega sa puteva, ulica, trgova i trotoara, kao i angažovanja mehanizacije, obezbeđene dovoljne količine soli i rizle. 


Okružni štab je razmatrio i informaciju o spremnosti mesnih zajednica i samih građana na održavanju nekategorisanih puteva, kao i preduzeća kojima su povereni poslovi održavanja auto-puta i državnih putnih pravaca kroz Moravički okrug.

 

 


Okružni štab za vanredne situacije Moravičkog okruga je konstatovao da su i sve javne službe, a pre svega Elektrodistribucija, Crveni krst, inspekcije i dr., kao i vojska, policija i drugi nadležni organi spremni da odgovore svojim zadacima i obavezama u slučaju da dođe do vanredne situacije i potrebe za njihovim dodatnim angažovanjem.


Razmatrajući dostignuti nivo popunjenosti specijalizovanih jedinica civilne zaštite Moravičkog upravnog okruga konstatovano je da su u okviru Odelenja za vanredne situacije u Čačku obrazovane, uglavnom popunjene i obučene, specijalizovane jedinice civilne zaštite, za zaštitu i spasavanje, i to: za zaštitu od požara, spasavanje na vodi i pod vodom, za pružanje prve pomoći, RHB zaštitu, spasavanje iz ruševina, za zbrinjavanje, osmatranje, uzbunjivanje i telekomunikacije.


Okružni štab za vanredne situacije Moravičkog okruga ocenio je da treba nastaviti sa obukom štabova za vanredne situacije, privrednih društava i drugih lica od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i popraviti stanje organizacije i izgrađenosti sistema za obaveštavanje i uzbunjivanje na teritoriji Moravičkog upravnog okruga.


Novi članovi Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog upravnog okruga su: potpukovnik Nenad Dražinac, iz VP Kraljevo, Dejan Živaljević, načelnik Policijske uprave Čačak, Dragan Vukajlović, direktor JP „Gradac“ Čačak, i Rada Karanac, iz Školske uprave u Čačku. 

Nema komentara.

Ostavi komentar