Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

16. 12. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Obradović: Ponižavanje Čačka

Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Čačku, narodni poslanik i predsednik Dveri Boško Obradovića kritikovao je vlast SNS na republičkom i lokalnom nivou, nazvavši naprednjake pljačkašima.

Obradović je istakao sledeće: „Republički budžet za 2017. godinu donosi nastavak naprednjačke pljačke građana Srbije kojima će plate i penzije i dalje biti smanjene i u 2017. godini. Uštede u budžetu u 2016. izvršene su kroz povećanje poreza, taksi i akciza. Umesto da su ukinute nepotrebne državne agencije, zaustavljeno stranačko zapošljavanje, dodatno oporezovane strane banke ili naplaćen porez tajkunima – vlast SNS je sve uštede i popunjavanje budžetske kase izvršila jedino uzimajući iz džepova sve siromašnijih građana. 


Penzioneri nisu socijalni slučajevi pa da im neko dodeljuje 5.000 dinara. Oni traže da im se vrati ono što im je opljačkano u prethodne dve godine.  Vlast im prvo uzme 10% od stečene penzije, a onda im poveća penziju za 1,5% i time se hvali kao povećanjem penzija, iako su penzije i plate još uvek daleko manje nego što su bile pre smanjenja pre dve godine. Zato je poslanička grupa Dveri predložila Zakon o ukidanju privremenog načina isplate penzija, koji podrazumeva i obavezu države da vrati penzionerima sve što im je uzeto u prethodne dve godine, kao i povratak odredbe koja definiše da visina penzija mora biti redovno usklađivana sa rastom cena i troškova života.  

 

 

 

 


Zapadna Srbija posebno je ponižena od strane naprednjačke vlasti. Navešću primer grada Čačka. Za pet godina vlasti SNS u Čačku u naš grad nije došla niti jedna investicija. Po novom Zakonu o finansiranju lokalnih samouprava republička vlast otima nam novih 50 miliona dinara iz lokalnog budžeta. Transferna sredstva koja stižu nazad u Čačak iz republičkog budžeta manja su nego što dobijaju okolni gradovi, i to tri puta manja. Predsednik Vlade Vučić i šef poslaničke grupe SNS u Narodnoj skupštini Martinović izruguju se načinu na koji se govori u Čačku i okolini, ne znajući da se u našem kraju govori na jednom od najispravnijih oblika srpskog književnog jezika.

I na kraju, čačanske ustanove kulture, koje spadaju među najbolje u državi, zgažene su i ponižene odnosom republičke vlasti koja im po novom Zakonu o kulturi briše status ustanova od nacionalnog značaja i uvodi skraćeni naziv kojim se iz naziva ustanova kulture brišu imena naših velikana poput Nadežde Petrović ili Vladislava Petkovića Disa. Da li to znači da ustanove kulture od nacionalnog značaja mogu postojati samo u Beogradu i nigde u unutrašnjosti Srbije? Zar Umetnička galerija Nadežda Petrović u Čačku ne ispunjava sve uslove da bude ustanova kulture od nacionalnog značaja? Gde su visoki funkcioneri SNS i narodni poslanici SNS iz Čačka da dignu glas protiv ovakvog vređanja i ponižavanja svega što je čačansko? Da li su svi drugi u Srbiji manje vredni od Vučića i SNS i da li će biti zgaženi i poniženi svi koji ne govore i ne misle kao on i oniˮ, zapitao se na kraju Boško Obradović. 


Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku

Nema komentara.

Ostavi komentar